VERLENGING - FLORES KOMODO AVONTUUR
  • Bestemming Indonesië
  • Thema Cultuur
  • Budget 500 - 1000€

7 dagen/6 nachten verlenging of onderbreking van uw verblijf op Bali. Flores (Portugees voor bloemen) is één van de kleine Indonesische Soenda-eilanden. Van Oost naar West strekken zich bergketens uit met uitgedoofde en nog werkende vulkanen die samen een onderdeel zijn van een vulkanenreeks die zich over Sumatra, Java en over de Kleine Soenda-eilanden uitstrekt.


FLORES-KOMODO AVONTUUR
7 Dagen / 6 Nachten

Dag 01 : BALI - MAUMERE – MONI (L,D)
Aankomst vanuit Denpasar in Maumere op het eiland Flores. Na het middagmaal in een lokaal restaurant, transfer naar Moni met onderweg bezoek aan de dorpen Sikka en Jopu gekend voor het produceren van traditioneel textiel van zeer hoge kwaliteit.  Verder naar Moni, aankomst in het hotel en check-in.  Avondmaal en overnachting in de Ecolodge of gelijkwaardig. 

Dag 02 : MONI - KELIMUTU – BAJAWA (B,L,D)
Vroeg in de ochtend, nog voor de wolken de top van de Kelimutu verbergen, bezoek aan de 3 gekleurde meren. Via een korte klim tot aan de kraters van de vulkaan op 1.500m komen we aan bij het groene, het turkoise en het zwarte meer, één van de bezienswaardigheden kenmerkend voor Indonesië. Verder naar Bajawa met onderweg stops in Ende en aan het Penggajawa strand. Avondmaal en overnachting in hotel Bintang Wisata.

Dag 03 : BAJAWA – BENA – RUTENG (B,L,D)
Na het ontbijt, vertrek naar Ruteng met onderweg een stop in Bena alsook op de reusachtige bamboe plantages, gelegen op de hellingen van de vulkaan in Erie. Eveneens bezoek aan enkele traditionele huizen en megalithische graven. Deze stad is een voorbeeld van de beste megalithische constructies van dit deel van het eiland Flores. De snelweg die we verder volgen tot Ruteng loopt door spectaculaire vulkanische landschappen en regenwouden. Avondmaal en overnachting in hotel Maria Berduka Cita.

Dag 04 : RUTENG – LUBUANBAJO – RINCA ISLAND (B,L,D)
Na het bezoek aan de dagelijkse lokale markt van Ruteng, vertrek naar het spinnenweb rijstveld in het dorp Cara. Na het middagmaal, verder naar Mello en de haven van Labuanbajo waar we aan boord gaan richting Rinca Island.  Aankomst op het eiland en start van een 2km trekking door een prachtig landschap. De boottocht wordt verder gezet met mogelijkheid om te zwemmen en/of te snorkelen op het Kambing eiland.  We varen verder naar Kalong op het Komodo eiland waar duizenden vleermuizen te zien zijn. Avondmaal. Overnachting aan boord.

Dag 05 : KALONG – KOMODO – KALONG (B,L,D)
Na een ontbijt aan boord, trekking naar Banuggulung waar we de activiteiten van de Komodo draken en andere wilde dieren zien. De boot vaart verder naar het roos gekleurde strand waar u kan zwemmen en/of snorkelen in het kader van een prachtig koraalrif.  Nadien vaart tot Kalong waar we aan boord overnachten. 
  
Dag 06 : KAMPUNG MESSAH – KANAWA  - BIDADARI – LUBUANBAJO (B,L,D)
’s Morgens, bezoek aan Messah. Dit oude dorp is bekend voor zijn “zee” zigeuners die nog steeds volgens de nomaden tradities wonen en zich verplaatsen in kleine bootjes door de archipel van Indonesië. Onze boot navigeert tussen kleine onbewoonde eilanden naar het kleine strandeiland Kanawa, waar we relaxen en het rijke maritieme ecosysteem bewonderen. Onze bootreis eindigt in de haven van Labuanbajo met eerst een bezoek aan het Bidadari eiland indien de condities op zee het toelaten.  Overnachting in het Golo Hill Top hotel of gelijkwaardig. 

Dag 07 : LUBUANBAJO – BALI (B)
Bezoek aan de traditionele markt en de gekende grot van Labuanbajo. In de grot zijn fossielen te vinden van verschillende zeedieren daterend uit een ver verleden van het eiland Flores. Nadien, transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Bali.

Suggesties