Sri Lanka complete zomer
  • Bestemming Sri lanka
  • Thema Strand
  • Budget 500 - 1000€

Een rondreis door Sri Lanka is perfect mogelijk in onze zomer. De culturele driekhoek ANURADHAPURA, SIGIRIYA, POLLONARUWA liggen in de zogenaamde “ Dry Zone” en dit gebied kent droog en zonnig weer tijdens de zomermaanden.


Terwijl de moesson de zuid- en westkust minder aantrekkelijk maakt, zijn de stranden en de zee in PASSIKUDAH of TRINCOMALEE een heerlijke afsluiter van een boeiende trip door het eiland. COLOMBO, de hoofdstad van Sri Lanka is het startpunt van deze reis.  Een leuke treinrit langs de kust brengt ons in GALLE, bekend om het Hollands Fort en historische binnenstad.  Het Yala National Park is het meest bekende park en vrijwel nergens ter wereld is de populatie van luipaarden per vierkante kilometer groter dan hier.  Het is slechts enkele uurtjes rijden naar ELLA, een onvergetelijk charmant dorpje temidden van een adembenemend exotisch gebergte.  Een treinrit langs bergdorpjes en theeplantages brengt u in NUWARA ELIYA, ook “Klein Engeland” genoemd en enkele uren later staat u in KANDY, de 2de belangrijkste stad van Sri Lanka. De “Tempel van de Tand”, de “Gouden Tempel”, de Leeuwenrots en de historische stad POLLONARUWA zijn culturele juweeltjes en het absolute hoogtepunt van de reis.  Uitrusten kan aan de prachtige witte stranden van de oostkust.  De laatste etappe is bijzonder boeiend met een bezoek aan de kolosale stoepa’s van ANURADHAPURA.  Van hieruit is het een mooie rit langs de westkust tot in COLOMBO.
 
PROGRAMMA :
01. COLOMBO
Bij aankomst, verwelkoming door onze lokale medewerker en transfer naar het hotel.  Vrije namiddag.
02. COLOMBO
Ontdekking van de hoofdstad Colombo met o.a. het Colombo Fort, de levendige markt Pettah,  de prachtige Gangarama Tempel, Independence Square en Galle Face Green.
03. COLOMBO – GALLE
Mooie treinrit langs de prachtige westkust tot Galle.  Bij aankomst, bezoek aan de stad en het Hollandse Fort.
04. GALLE – TISSA
Vertrek naar het dorpje Tissamaharama langs de mooie stranden en de verschillende badplaatsen aan de zuidkust.  Tissa is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Yala National Park.  ’s Avonds, game drive in het park.
05. TISSA – ELLA
Vanuit Tissa is het slechts enkele uurtjes rijden naar Ella, een rustig dorpje met prachtig uitzicht op de bergen.  In de namiddag, mogelijkheid om een wandeling te maken naar “Little Adam’s Peak.
06. ELLA – NUWARA ELIYA - KANDY
In de ochtend, onvergetelijke treinrit langs bergdorpjes en theeplantages tot Nuwara Eliya, ook wel “Klein Engeland” genoemd.  Van hieruit verder naar Kandy, de 2de belangrijkste stad in Sri Lanka.  Stadstour en avondwandeling in de stad.
07. KANDY – DAMBULLA – SIGIRIYA
Bezoek aan de “Tempel van de Tand”.  Rit naar Sigiriya via Dambulla voor een bezoek aan de “Gouden Tempel”.  In de 5 grotten bevinden zich unieke afbeeldingen van Boeddhabeelden.
08. SIGIRIYA
Bezoek aan de Leeuwenrots en koninklijk complex  vanwaar u een mooi panorama hebt.  Het prachtige uitzicht en de universele fresco’s van de “wolkenmaagden”  zijn het absolute hoogtepunt van dit bezoek.
09. SIGIRIYA – POLONARUWA – TRINCOMALEE
Vertrek naar de historische stad Polonaruwa. Deze eeuwenoude site, gelegen te midden van een tropische vegetatie herbergt prachtige ruïnes van Hindoeïstische tempels, een waterreservoir en 4 indrukwekkende beelden van Boeddha.   Per fiets bezoek aan de 3 delen van de stad, Dalada Maluwa, de noordelijke monumenten en de koninklijk citadel. In de namiddag rijdt u verder naar Trincomalee, gelegen aan de oostkust van Sri Lanka met prachtige stranden.
10. TRINCOMALEE
Vrije dag aan het strand.
11. TRINCOMALEE
Vrije dag aan het strand.
12. TRINCOMALEE – ANURADHAPURA
Vertrek naar Anuradhapura, gelegen in noordelijk centraal Sri Lanka, heilige stad en belangrijk pelgrimsoord voor de boeddhisten.   In de namiddag, bezoek per fiets aan de talrijke ruïnes van deze voormalige hoofdstad.  Bijzonder indrukwekkend is de Ruwanweliseya stoepa met een hoogte van 92m.
13. ANURADHAPURA – COLOMBO
Het laatste traject van de rondreis loopt zuidwaarts langs de kust tot Colombo. Afhankelijk van het vluchtschema, vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven.  
 
Overnachtingen : Colombo(2) – Galle(1) – Tissa(1) – Ella(1) – Kandy(1) - Sigiriya(2) – Trincomalee/Passikudah(3) – Anuradhapura(1)
 
HOTELS 12 nachten CAT. ‘BUDGET’ – LK12B084N : BEST WESTERN, MANGO HOUSE, TAPROSPA, THE MOUNT HEAVENS, TOPAZ, KASSAPA LION ROCK, ANANTAMAA RESORT, MIRIDIYA LAKE
HOTELS 12 nachten CAT. ‘COLLECTION’ – LK12C085N : GALLE FACE, THE LIGHTHOUSE, KITHALA RESORT, 98 ACRES, CINNAMON CITADEL, ALIYA RESORT, TRINCO BLU, PALM GARDEN VILLAGE
HOTELS 12 nachten CAT. ‘DELUXE’ – LK12D086N : PARADISE ROAD TINTAGEL, GALLE FORT, JETWING, 98 ACRES, THE KANDY HOUSE, HERITANCE KANDALAMA, UGA BAY, UGA ULAGALLA RESORT
 
BUDGET:
http://www.bestwesterncolombo.com/
http://www.mangohouse.lk/
http://www.taprospa.com/
http://www.mountainheavensella.com/
http://www.hotel-topaz-kandy-sri-lanka.en.ww.lk/
http://kassapalionsrock.com/
http://www.anantamaa.com/aboutus.php
http://miridiyahotel.lk/
COLLECTION:
http://www.gallefacehotel.com/
http://www.jetwinghotels.com/jetwinglighthouse/
http://www.theme-resorts.com/kithalaresort/
http://www.resort98acres.com/
http://www.cinnamonhotels.com/cinnamoncitadelkandy/
http://www.theme-resorts.com/aliyaresort/
http://www.cinnamonhotels.com/trincoblubycinnamon/
http://www.palmgardenvillage.com/
DELUXE:
http://www.paradiseroadhotels.com/
http://www.galleforthotel.com/
http://www.jetwinghotels.com/jetwingyala/
http://www.resort98acres.com/
http://www.thekandyhouse.com/
http://www.heritancehotels.com/kandalama/sigiriya.html
http://www.ugaescapes.com/ugabay/
http://www.ugaescapes.com/ulagalla/

Suggesties