Spanje - De Pelgrimsroute
  • Bestemming Spanje
  • Thema Cultuur
  • Budget 500 - 1000€

10 daagse rondreis in de voetsporen van de pelgrims naar Santiago de Compostela


In de voetsporen van de pelgrims ontdekt u op de weg naar Santiago de Compostela het woeste groene landschap van Galicië en het indrukwekkende architectuurpatrimonium van de Castiliaanse hoogvlakte, de 'Meseta'. En omdat het goede leven nooit veraf is, maken we een omweg langs het fascinerende Bilbao, de grootste en belangrijkste havenstad van Baskenland, met zijn indrukwekkend Guggenheim-museum, en de pittoreske dorpen van de provincie Rioja, waar prachtige, mysterieuze monnikenkloosters deel zijn gaan uitmaken van het glooiende landschap en de wijn in de talrijke gezellige 'bodegas' overvloedig stroomt. Een boeiende, verrassende mengeling van religie, cultuur en aardse genoegens!

 

DAG 1 : vlucht Brussel-Bilbao

Ophalen van de huurwagen in de luchthaven, en rit naar het historische centrum, waar u 2 nachten logeert.

DAG 2 : Bilbao/San Sebastián

Bezoek aan het Guggenheim-museum (gesloten op maandag) en de oude stadswijk van Bilbao, de Plaza Nueva, de kathedraal en het Archeologisch, Etnografisch en Historisch Museum voor Baskische Kunst. Of een daguitstap naar San Sebastián (± 120km), de mooiste badplaats van Spanje.

DAG 3 : Bilbao - San Millán de la Cogolla - Elciego

Via de autosnelweg, of over de Urquiola-pas (± 700m), komt u in het elegante Gasteiz (Vitoria). Verder naar San Millán de la Cogolla, waar u 2 nachten verblijft, of naar Elciego.

DAG 4 : La Sierra de la Demanda

Verkenning van deze prachtige bergstreek, via de 'Kloosterroute', met het gedeeltelijk in de rotswand uitgehouwen Monasterio de Suso. Of voelt u meer voor de wijngaarden van de Rioja Alta en een bezoek aan een van de talrijke 'bodegas'?

DAG 5 : San Millán de la Cogolla - Burgos 

Via een wondermooie bergroute door de Sierra de la Demanda naar Santo Domingo de Silos. Verder naar Burgos, waar u 2 nachten verblijft.

DAG 6 : Burgos

Kennismaking met het charmante historische centrum, te voet bereikbaar.

DAG 7 : Burgos - León 

Via de oorspronkelijke ‘Camino francés’ komt u in Carrión de los Condes, bekend om zijn Real Monasterio San Zoilo. U rijdt verder naar León, waar u 1 nacht verblijft.

DAG 8 : León-Santiago de Compostela

Via Astorga, met het Palacio Episcopal van Antonio Gaudí, Ponferrada en Villafranca del Bierzo naar Santiago de Compostela. U verblijft hier 2 nachten.

DAG 9 : Santiago de Compostela

Met zijn majestueuze kathedraal is Santiago wereldwijd bekend als het eindpunt van de lange pelgrimstocht. Voor een rit langs de kust naar 'het einde van de wereld', Cabo de Finistère (± 250km, heen en terug), voorziet u best een volledige dag.

DAG 10 : Santiago de Compostela-Brussel

Inlevering van de huurwagen en terugvlucht naar Brussel, of verlenging van uw verblijf in een van de paradores langs de kust van Galicië.

 

 

 

10086CAR-000536

 

Suggesties