PROMO VIETNAM - CAMBODJA
  • Bestemming Vietnam
  • Thema Huwelijksreis
  • Budget 1000 - 2500€

15-daagse PROMO combinatie rondreis Vietnam en Cambodja op individuele basis met privé chauffeur


Een mooi programma en leuke hotels maken deze budgetvriendelijke combi-rondreis onvergetelijk! U bezoekt de hoogtepunten van beide landen en eindigt op het tropische strand van het eiland Koh Rong, ver weg van het massatoerisme. 


Dag 01:  BRUSSEL/AMSTERDAM – HANOI
Vertrek per lijnvlucht vanuit Brussel of Amsterdam naar Hanoi.

Dag 02: HANOI
Aankomst in Hanoi, verwelkoming door onze lokale medewerker en transfer naar het hotel. Vrije namiddag.

Ga op ontdekking in de stad, absoluut de moeite waard is een bezoek aan de Tempel van de Literatuur,  de Tran Quoc tempel, de One Pillar Pagode en de Ngoc Son Tempel op een eiland in het Hoa Kiem meer.  Eindig de dag met een ritje per riksja door de oude stad. 
Deze romantische stad is de hoofdstad van Vietnam en heeft bijna 8 miljoen inwoners. Het oude mooie stadscentrum met haar brede straten en historische huizen herinnert aan het rijke koloniale verleden uit de Franse periode. Hanoi heeft nog het echte authentieke, wat bij vele andere steden in Azië momenteel ontbreekt. De stad herbergt vele pagodes, musea, oude torens en tempels. Dit alles is gelegen in een omgeving van veel groen, meren en parken wat de stad het unieke gevoel van vrede en rust geeft. 

Dag 03: HANOI - HALONG BAY
Transfer naar de mooie Halong Bay (rit duurt ong. 4 u.) en inscheping aan boord van een authentieke jonk, de Glory Legend voor een schitterende cruise. Lunch, avondmaal en overnachting aan boord.  

Halong Bay is één van de mooiste natuurgebieden van Azië en gelegen op ongeveer 170 kilometer van Hanoi. De plaats betekent letterlijk de Dalende Draak. De baai bestaat uit vele eilandjes van kalksteen. De wel duizenden kleine eilanden, met mooie rotsformaties en grotten zijn schitterend gelegen. Slechts 15 eilandjes zijn permanent bewoond. Sommige eilandjes en rotsen liggen dicht bij elkaar maar ze zijn toch allemaal totaal verschillend. Doordat ze grillige, bizarre vormen aannemen hebben de meeste ook bijnamen gekregen, zoals de vechtende hanen, de stenen vissers, de slapende schildpadden etc. Dit prachtige landschap werd in 1994 op de UNESCO lijst van wereldnatuurgebieden gezet. 

Dag 04: HALONG BAY – HANOI - HUE 
Verderzetting van de cruise. Na de brunch, ontscheping en terugrit naar Hanoi waar u een binnenlandse vlucht neemt naar Hue. Bij aankomst, transfer naar het Serene Palace hotel.

Hue is een zeer aangename stad met zo’n 370.000 inwoners, gelegen op 16 km van de kust.  Deze stad is het culturele en spirituele centrum van Vietnam, beroemd vanwege haar schitterende architectuur, citadels, paleizen, pagodes en koninklijke graftombes uit de Nguyen Dynasty. De stad is officieel erkend als één van ‘s werelds grootste culturele ontdekkingen. Er bevinden zich hier circa honderd boeddhistische tempels en kloosters. De Parfumrivier deelt de stad in tweeën, op de linkeroever ligt de oude Vietnamese keizerstad, ten zuiden van de rivier verrees de Franse koloniale stad.

Dag 05: HUE 
Vrije dag ter ontdekking van Hue.  

In de voormiddag kan u een boottocht maken op de Parfum Rivier en een bezoek brengen aan de Thien Mu Pagode en de keizerlijke tomben van King Minh Mang, Tu Duc en Khai Dinh.  Bezoek in de namiddag de indrukwekkende citadel. 

Dag 06: HUE  - HOI AN   
Na het ontbijt, vertrek via de 105 km lange tocht naar Danang over de Hai-Vanpas, één van de mooiste routes in Vietnam. De reis voert door een buitengewoon afwisselend landschap met onderweg spectaculaire vergezichten. We rijden door Lang Co, een idyllisch vissersdorp op een zanderige landtong met aan de westkant een turkooizen lagune en aan de oostkant kilometers zandstrand en de Zuid-Chinese Zee. We maken een fotostop aan China Beach. Rond de middag, aankomst in Hoi An. 

Hoi An was een belangrijke zeehaven- en handelsstad in Zuidoost Azië gedurende de 15e en 19e eeuw. Deze charmante stad is dan ook bekend voor zijn zeer oude monumentale huizen en tempels, die onder toezicht staan van de UNESCO. In deze stad kan u o.a. een bezoek brengen aan een voormalig handelshuis, de 400 jaar oude Japanse brug of lekker slenteren op de lokale, kleurrijke markt. In Hoi An zijn leuke, oude straatjes met huizen in de Franse koloniale bouwstijl die zeker een bezoek waard zijn.   

Dag 07: HOI AN
Vrije dag. 

Huur een fiets, scooter of slenter gewoon door de leuke straatjes van Hoi An en bezoek de oude handelshuizen en Chinese tempels. 

Dag 08: HOI AN - DANANG – SIEM REAP
Transfer naar de luchthaven van Danang voor een vlucht naar Siem Reap, Cambodja.  Bij aankomst, verwelkoming door onze lokale medewerker en transfer naar het hotel.  

Dag 09:  SIEM REAP
Vrije dag.

Bezoek vandaag de piramide van Takeoen, de overwoekerde Ta Phrom tempel, de Bayon tempel en het Majestueuze Angkor Wat. Optioneel kan een begeleide dagexcursie geboekt worden.  
Siem Reap is vooral bekend voor de tempels van Angkor, het grootste tempelcomplex in de wereld. Het is absoluut één van de hoogtepunten van Cambodja en zelf van heel Azië.

Dag 10: SIEM REAP
Vrije dag.

De iets verder gelegen tempel van Banteay Srei met minutieus afgewerkte gravures is bijzonder mooi en zeker niet te missen. Ze liggen ongeveer 32 km. ten noorden van Angkor Wat.  Het complex wordt beschouwd als "de parel van de Khmer kunst". De excursie neemt ruim een halve dag in beslag en kan optioneel geboekt worden.  

Dag 11:  SIEM REAP – SIHANOUKVILLE - KOH RONG
Transfer naar de luchthaven voor een vlucht op Sihanoukville.  Verder per boot naar het exotische eiland Koh Rong.  Aankomst in uw strandhotel en check-in. 

Dag 12:  SIHANOUKVILLE / KOH RONG
Vrije dag.
https://www.youtube.com/watch?v=zTzXW6QDWxE

Dag 13:  SIHANOUKVILLE / KOH RONG
Vrije dag.

Dag 14:  KOH RONG – PHNOM PENH - BRUSSEL/AMSTERDAM
Afhankelijk van het vluchtschema is een transfer per boot en auto voorzien naar de luchthaven van Phnom Penh.  Terugvlucht naar Brussel / Amsterdam.

Dag 15: BRUSSEL / AMSTERDAM
Aankomst in Zaventem of op Schiphol. 


HOTELS 
HANOI: LA SIESTA HOTEL  http://www.hanoilasiestahotel.com
HALONG BAY: GLORY LEGEND CRUISE http://www.glorylegendcruises.net 
HUE: SERENE PALACE HOTEL  http://www.serenepalacehotel.com
HOI AN: HOI AN CHIC http://www.hoianchic.com 
SIEM REAP: MALU KHMER VILLA  http://www.malukhmervilla.com 
KOH RONG: THE ONE RESORT http://www.theone-resort.com


PRIJS GELDIG TOT 31/10/2018 : € 1.445 per pers. (op basis van een 2 pers. kamerbezetting)


INBEGREPEN
- 3 binnenlandse vluchten : Hanoi - Hue / Danang - Siem Reap / Siem Reap - Sihanoukville  
- het verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig op basis van kamer met ontbijt
- alle vermelde transfers met airco wagen en privé chauffeur (met shuttle bus : Hanoi - Halong baai v- Hanoi)

NIET INBEGREPEN
- de internationale vluchten (contacteer ons voor de beste tarieven): heen op Hanoi en terug van Phnom Penh 
- de niet vermelde maaltijden (middag- en avondmaal)
- de excursies/daguitstappen
- de kosten voor het visum
- de gebruikelijke fooien
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- een annualtie- en/of reisverzekering


Suggesties