PROMO VIETNAM - ALLE HOOGTEPUNTEN IN 10N.
  • Bestemming Vietnam
  • Thema Strand
  • Budget 1000 - 2500€

Voor wie minder tijd heeft en toch 'compact' veel wil zien aan een SUPER prijs !


Dag 01: HANOI
Aankomst in Hanoi, verwelkoming door onze lokale medewerker en transfer naar het hotel. Vrije namiddag. 

Dag 02: HANOI
Vrije dag.
Ga op ontdekking in de stad, absoluut de moeite waard is een bezoek aan de Tempel van de Literatuur,  de Tran Quoc tempel, de One Pillar Pagode en de Ngoc Son Tempel op een eiland in het Hoa Kiem meer.  Eindig de dag met een ritje per riksja door de oude stad.
Deze romantische stad is de hoofdstad van Vietnam en heeft bijna 8 miljoen inwoners. Het oude mooie stadscentrum met haar brede straten en historische huizen herinnert aan het rijke koloniale verleden uit de Franse periode. Hanoi heeft nog het echte authentieke, wat bij vele andere steden in Azië momenteel ontbreekt. De stad herbergt vele pagodes, musea, oude torens en tempels. Dit alles is gelegen in een omgeving van veel groen, meren en parken wat de stad het unieke gevoel van vrede en rust geeft. 

Dag 03: HANOI - HALONG BAY
Transfer naar de mooie Halong Bay (rit duurt ong. 4 u.) en inscheping aan boord van een authentieke jonk, de Glory Legend voor een schitterende cruise. Lunch, avondmaal en overnachting aan boord.  
Halong Bay is één van de mooiste natuurgebieden van Azië en gelegen op ongeveer 170 kilometer van Hanoi. De plaats betekent letterlijk de Dalende Draak. De baai bestaat uit vele eilandjes van kalksteen. De wel duizenden kleine eilanden, met mooie rotsformaties en grotten zijn schitterend gelegen. Slechts 15 eilandjes zijn permanent bewoond. Sommige eilandjes en rotsen liggen dicht bij elkaar maar ze zijn toch allemaal totaal verschillend. Doordat ze grillige, bizarre vormen aannemen hebben de meeste ook bijnamen gekregen, zoals de vechtende hanen, de stenen vissers, de slapende schildpadden etc. Dit prachtige landschap werd in 1994 op de UNESCO lijst van wereldnatuurgebieden gezet. 

Dag 04: HALONG BAY – HANOI
Verderzetting van de cruise. Na de brunch, ontscheping en terugrit naar Hanoi voor de overnachting.

Dag 05: HANOI - HUE
Transfer naar de luchthaven en vertrek met een binnenlandse vlucht naar Hue.  Aankomst en transfer naar het hotel.  

Dag 06: HUE 
Vrije dag.  
In de voormiddag kan u een boottocht maken op de Parfum Rivier en een bezoek brengen aan de Thien Mu Pagode en de keizerlijke tomben van King Minh Mang, Tu Duc en Khai Dinh.  Bezoek in de namiddag de indrukwekkende citadel. 

Dag 07: HUE  - HOI AN   
Na het ontbijt, vertrek via de 105 km lange tocht naar Danang over de Hai-Vanpas, één van de mooiste routes in Vietnam. De reis voert door een buitengewoon afwisselend landschap met onderweg spectaculaire vergezichten. We rijden door Lang Co, een idyllisch vissersdorp op een zanderige landtong met aan de westkant een turkooizen lagune en aan de oostkant kilometers zandstrand en de Zuid-Chinese Zee. We maken een fotostop aan China Beach. Rond de middag, aankomst in Hoi An. 
Hoi An was een belangrijke zeehaven- en handelsstad in Zuidoost Azië gedurende de 15e en 19e eeuw. Deze charmante stad is dan ook bekend voor zijn zeer oude monumentale huizen en tempels, die onder toezicht staan van de UNESCO. In deze stad kan u o.a. een bezoek brengen aan een voormalig handelshuis, de 400 jaar oude Japanse brug of lekker slenteren op de lokale, kleurrijke markt. In Hoi An zijn leuke, oude straatjes met huizen in de Franse koloniale bouwstijl die zeker een bezoek waard zijn.  

Dag 08: HOI AN
Vrije dag.
Huur een fiets, scooter of slenter gewoon door de leuke straatjes van Hoi An en bezoek de oude handelshuizen en Chinese tempels.
Een dagje shoppen in het oude stadscentrum of gewoon genieten van het prachtige strand van Hoi An. De Vietnamese keuken is uitermate lekker, misschien heeft u wel zin in een half dagje kookles onder de deskundige begeleiding van een lokale chef kok. Aan activiteiten in Hoi An geen gebrek !

Dag 09: HOI AN
Vrije dag.

Dag 10: HOI AN - DANANG – HO CHI MINH
Transfer naar de luchthaven van Danang en vertrek met een binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh.  Aankomst en transfer naar het Bay hotel.
Het aloude Saigon heet tegenwoordig Ho-Chi-Minh-City naar de belangrijkste Vietnamese vrijheidsstrijder tegen het kolonialisme.  Ho Chi Minh was vroeger de hoofdstad van het zuiden en is voor de economie de belangrijkste en grootste stad van het land en telt ong.9 miljoen inwoners. 
Het openbare leven vindt plaats op straat waardoor u veel contact heeft met de lokale bevolking. Het is een drukke stad met moderne kantoren, chique winkels en warenhuizen maar ook historische gebouwen uit de Franse tijd zoals het Hotel de Ville. Voor vervoer in de stad kan u gebruik maken van fietstaxi’s, motortaxi’s of autotaxi’s. Bezoek zeker het levendige China-town.  

Dag 11: HO CHI MINH
Afhankelijk van het vluchtschema, transfer naar de luchthaven van Ho Chi Minh.


HOTELS 
HANOI: LA SIESTA  http://www.hanoilasiestahotel.com
HALONG BAY: GLORY LEGEND CRUISE   http://www.glorylegendcruises.net
HUE: SERENE PALACE HOTEL  http://www.serenepalacehotel.com
HOI AN: HOI AN CHIC  http://www.hoianchic.com 
HO CHI MINH : BAY HOTEL http://www.bayhotelhcm.com


PRIJS GELDIG TOT 31/10/2018 : € 920 per pers. (op basis van een 2 pers. kamerbezetting)


INBEGREPEN
- 2 binnenlandse vluchten : Hanoi - Hue / Danang - Ho Chi Minh  
- het verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig op basis van kamer met ontbijt
- alle vermelde transfers met airco wagen en privé chauffeur (met shuttle bus : Hanoi - Halong baai - Hanoi)
- de autorisatiebrief voor het bekomen van een visum

NIET INBEGREPEN
- de internationale vluchten (contacteer ons voor de beste tarieven): heen op Hanoi en terug van Ho Chi Minh 
- de niet vermelde maaltijden (middag- en avondmaal)
- de excursies/daguitstappen
- de kosten voor het visum
- de gebruikelijke fooien
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- een annualtie- en/of reisverzekering


Suggesties