Portugal - Van Porto naar Lissabon, een culturele ontdekkingstocht
  • Bestemming Portugal
  • Thema Cultuur
  • Budget 500 - 1000€

een 8 daagse kennismaking met de ongerepte pracht van Portugal via huurwagen


 

Ontdek het veelzijdige landschap van Portugal, het land van de grootste zeevaarders en beroemde dichters, van de ‘saudade’ en de ‘fado’. Dit is een klassieke rondreis van noord naar zuid: van Porto naar Lissabon, de twee belangrijkste steden van West-Portugal, gedomineerd door de 2 grote rivieren, de Douro en de Taag. De hoofdstad Lissabon is een kosmopolitische metropool met een rijk cultureel leven en tal van interessante musea. Porto is een serieuze rivaal, vooral op het vlak van handel en industrie. De meeste andere plaatsen zijn veel kleiner, variërend van vissersdorpjes langs de Atlantische kust tot kleine middeleeuwse dorpjes in het ongerepte binnenland.

 

Dag 1 : Vlucht Brussel - Porto

Afhalen van de huurwagen. U overnacht 2 keer in Porto.

 

Dag 2 : Porto

Overal in Porto vindt men sporen van de welvaart na de 15e eeuw: de Dom Luis I - brug, de Torre dos Clérigos, de São Bento-kerk, de Rua das Flores met de vele kraampjes, de kathedraal en de wijnkelders van Vila Nova de Gaia mag u beslist niet missen.

 

Dag 3 : Porto - Coïmbra

Deze route loopt via een bijzondere landstreek: de lagune van Aveiro, ‘het Venetië van Portugal’, waar onophoudelijk een gevecht wordt geleverd met het water. U logeert 2 nachten in Coïmbra.

 

Dag 4 : Coïmbra en Conímbriga

Bezoek Coïmbra, stad van kunst en literatuur, met zijn beroemde oude kathedraal Sé Velha, zijn oude universiteit in het voormalige koninklijke paleis en zijn schilderachtige centrum. Op ± 15km ten zuiden van Coïmbra ligt Conímbriga, de grootste Romeinse opgraving van Portugal met de mooiste mozaïekvloeren van het Iberisch schiereiland.

 

Dag 5 : Coïmbra – Golega

Bezoek aan Batalha met zijn indrukwekkende gotische abdij Santa Maria da Vitória en Fátima, het beroemde bedevaartsoord waar de vroomheid van de boetelingen, die het heiligdom op hun knieën naderen, een aangrijpend spektakel vormt. Verder Tomar, gesticht door de Orde van de Tempeliers met het indrukwekkende Convento do Cristo en het gezellige centrum en Leíria, mooi gelegen aan een heuvel met een middeleeuws kasteel. U logeert 1 nacht in Golega.

 

Dag 6 : Golega – Lissabon

Via Santarém met de Portugese stierengevechten en Vila Franca de Xira met de arena bereikt u Lissabon voor 2 overnachtingen in Lissabon.

 

Dag 7 : Lissabon

Ontdek zelf deze bijzondere stad. Vergeet zeker niet een van de vele 'miradoures' (uitkijkposten) te bezoeken. Een must zijn de Praça do Comércio, de Alfama-wijk, het koninklijk paleis Ajuda, de Toren van Belém, het Monument van de Zeevaarders, het Mosteiro dos Jerónimos, de Eiffel-lift, het Museu Nacional do Azulejos,...

 

Dag 8 : Lissabon - Brussel

Inlevering van de huurwagen op de luchthaven van Lissabon en terugvlucht naar Brussel of verlenging aan de Costa de Lisboa.

 

 

 

10089CAR-000539-

Suggesties