Portugal - Historisch Portugal; pracht en praal van een wereldmacht
  • Bestemming Portugal
  • Thema Cultuur
  • Budget 500 - 1000€

7 daagse confrontatie met het historische Portugal, dat ook vandaag nog voortleeft


Het historische westen situeert zich tussen de hoofdstad Lissabon en Leiria. Bij Lissabon vindt u de fraaie paleizen van Sintra en Queluz en de schitterende Atlantische kustlijn, met elegante badplaatsen. Tussen de Taag en de kust klopt het hart van het historische Portugal, met binnen zijn driehoek de culturele hoogtepunten: Tomar, Batalha en Alcobaça. In schril contrast met deze belangrijke religieuze plaatsen staan de ongerepte vissersdorpjes en hun verlaten stranden. Vissers met donkere mutsen en vissersvrouwen in het zwart zijn hier nog steeds te zien terwijl ze netten boeten en vis drogen op rekken aan het strand...  

Dag 1 : Vlucht Brussel – Lissabon - Sintra

Op de luchthaven afhalen van uw huurauto en vertrek naar Sintra waar u 3 nachten verblijft. 

Dag 2 : Costa de Lisboa

Bezoek aan Queluz, bekend als het ‘Portugese Versailles’. Het Palacio Queluz met zijn roze gevel is een van Portugal's mooiste paleizen in rococostijl. ’s Zomers verbleef de hele koninklijke familie in dit ‘vakantiehuisje’. Het paleis is bijzonder lumineus, vandaar zijn naam: ‘Que luz!’ of ‘Wat een licht!' Cascais, vanouds een vissersplaatsje, is na de Tweede Wereldoorlog, en vooral met de opkomst van het toerisme, een mondaine en elegante badplaats geworden, met een jachthaven, een 16e-eeuwse kerk en een Museum van de Zee, ex-libris van de vistraditie van de stad en haar inwoners. De kustweg langsheen Boca do Inferno en Praia do Guincho is een genot voor het oog. 

Dag 3 : Sintra

Sintra is een stadje met unieke paleizen, ruïnes en overdadige tuinen. Hier brachten de Portugese monarchen hun zomer door. Op meer dan 500m hoogte staat het sprookjespaleis Palácio Nacional da Pena met Moorse invloeden, gotische stijlelementen en renaissance-kenmerken. Op dezelfde berg ligt, zo'n 100m lager, het Castelo dos Mouros, een verdedigingsburcht uit de 8e eeuw, ingenomen door de Portugese koning Afonso Henriques in 1147, waar hij de eerste christelijke kapel in de omgeving liet bouwen. In het centrum van Sintra kan u het Palácio Nacional de Sintra bezoeken. 

Dag 4 : Sintra – Praia d’El Rei

Via Mafra, waar een bezoek aan het paleis-klooster niet mag ontbreken, rijdt u langs de ruige kustweg richting Obidos. U komt voorbij het vissersdorp Ericeira, bekend om zijn restaurants met vis- en schaaldierspecialiteiten. U verblijft de volgende 3 nachten in Praia d’El Rey. 

Dag 5 : Bezoek aan Alcobaça en het monumentale Mosteiro de Santa Maria, een van de mooiste cisterciënzerabdijen van de middeleeuwen

Via de traditionele vissersplaats Nazaré rijdt u naar Batalha met het Mosteiro da Batalha, opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Verder langs de bedevaartplaats Fátima, naar Tomar, in de 12e eeuw gesticht door de Tempeliers, waar o.a. het Convento do Cristo de moeite loont. Via Santarém, bekend om zijn Portugese stierengevechten, keert u terug. 

Dag 6 : Peniche

Een hele dag om te genieten van de prachtige omgeving en de mooie stranden. Peniche staat eveneens bekend om zijn talrijke visrestaurants. 

Dag 7 : Praia d’El Rey - Lissabon - Brussel

Inlevering van de huurwagen op de luchthaven van Lissabon en terugvlucht naar Brussel. 

hotel landarrangement v.a.  €

 

10090CAR-000540

Suggesties