PERU
  • Bestemming Peru
  • Thema Huwelijksreis
  • Budget 1000 - 2500€

Een veertiendaagse rondreis door het prachtige Peru. U maakt kennis met de verloren beschavingen en de indrukwekkende natuur in dit land dat niemand onberoerd laat.


Twee weken Peru. Van de diepste wouden in het Amazonegebied tot de besneeuwde Andestoppen en de wonderlijke eilandjes van het schitterend gelegen Titicacameer. Je reist met de trein door de spectaculaire Urubamba-vallei naar het dorpje Aguas Calientes, vanwaar je het grandioze, Incahoogtepunt bezoekt: het mysterieuze Machu Picchu. Na een dag souvenir-hunting in Cuzco reis je over de Altiplano naar Puno voor een uitstap naar het glinsterende Titicacameer op 3800 meter boven de zeespiegel. Het heldere licht, de zuivere lucht en de oogverblindende schittering van het gigantische meer zijn een prachtig eindpunt van deze intense reis.

D1: vlucht Brussel – Lima

D2: Lima
Lima, stad der koningen, werd op 6 januari 1535 gesticht door conquistador Francisco Pizarro. De stad heeft vele gezichten en evenveel bezienswaardigheden. In het oude centrum, aan de Plaza de Armas, pralen ondermeer de kathedraal, het regeringspaleis en het aartsbischoppelijk paleis.  Prachtige voorbeelden van Spaans-koloniale architectuur en een impressie van het leven in een Zuid-Amerikaanse grootstad vind je in de straten rond de Jirón de la Unión.  Tip: Het Museo de Oro heeft een indrukwekkende collectie edelmetaal en gouden voorwerpen uit de precolombiaanse culturen. Op het bovenverdieping huist het koloniaal wapenmuseum, misschien wel het beste ter wereld.

D3 - D4: Tambopata regenwoud
Vlucht naar Puerto Maldonado in het Amazonewoud
Transfer per motorkano naar je lodge in het ongerepte Tambopata Candamo Reservaat
Keuze uit verschillende jungletochten onder begeleiding van plaatselijke gidsen. Te spotten: papegaaien, ara's, vogels, apen, kaaimannen en andere regenwouddieren.

D5: Cuzco
Transfer van Puerto Maldonado, vlucht over de Andes naar de ‘navel van de wereld’: Cuzco. Het mooie koloniale Cuzco was ooit de hoofdstad van het Incarijk. Nu is het de archeologische hoofdstad van Zuid-Amerika waar Spaans koloniale gebouwen op Incafunderingen staan.
Vrije namiddag om te wennen aan de hoogte en de stad te verkennen

D6: Cuzco
Geleid stadsbezoek aan Cuzco (halve dag)

D7: Ollantaytambo
Daguitstap met gids door de Heilige Vallei. Bezoek aan:
Ruïnes en markt van Pisac. De Incaruïne van Ollantaytambo, een toonvoorbeeld van stedelijke planning met schitterende bewaarde terrasen die het fort bewaken.
Ollantaytambo is een van de weinige plaatsen waar de Spanjaarden ooit een veldslag verloren.
Overnachting in Ollantaytambo

D8 – D9: Heilige Vallei & Machu Picchu
Ochtendtrein door de Urubamba-vallei naar Aguas Calientes
Namiddagtip: een ontspannen duik in de warmwaterbaden
Overnachting in Aguas Calientes
Ochtendbezoek aan de verborgen Incastad Machu Picchu
Namiddag: per trein naar Cuzco

D10: Cuzco
Tips in de omgeving van Cuzco:
Outdooractiviteiten: paardrijden, mountainbiken, rafting, paragliding, …
Bezienswaardigheden: de archeologische sites van Sacsayhuaman, Quenqo, Tambomachay en Puka Pukara.
Tips voor Cuzco:
Bezienswaardigheden: de kathedraal, kerken als La Compañia, La Merced, San Francisco en San Cristobal, de prachtige plaza’s, de gezellige San Blas-wijk en de Santa Ana-wijk.
Niet te missen: het bruisende nachtleven en shopping (!). In Cuzco vind je voor een fractie van onze westerse prijzen handgemaakt, lekker warme breiwerk in de fijnste alpaca, prachtig artisanaal aardewerk, juwelen in goud (18k), en bestek of fotolijstjes in sterling zilver.
Dine & wine: keuze te over uit lokale eetgelegenheden of toeristische restaurants met folkloreshow, het hotelrestaurant of roomservice

D11: Puno
Transfer naar Puno over de Altiplano: spectaculaire uitzichten gegarandeerd!
Puno ligt op 3830m hoogte aan het reusachtige Titicacameer. Het is de stad van de folklore, muziek en dans. Er worden nog meer dan 100 volksdansen beoefend.
Tip nabij Puno: de chullpas (graftorens) van Sullistani

D12: Titicacameer
Boottocht naar de drijvende rieten eilanden van Uros.

D13: Lima
Transfer naar Juliaca voor vlucht naar Lima
Laatste avond in Lima

D14: vlucht Lima – Brussel

D15: aankomst Brussel
 

Goed voor:
Inca- & Amazone liefhebbers!


 

10078TAD-000528

Suggesties