MYANMAR on a Budget :)
  • Bestemming Myanmar
  • Thema Cultuur
  • Budget 2500 - 4000€

Ontdek Myanmar in 9 of 13 dagen


Ontdek Myanmar, het land van de 1001 Boeddistische tempels.

Dag 1: YANGON 
Aankomst, formaliteiten, onthaal en transfer naar het hotel. 

Dag 3: YANGON 
Vandaag maakt u kennis met het bruisende Yangon en zijn koloniaal verleden. Bezoek aan de 2000 jaar oude Sulepagode, aansluitend ontdekken we de liggende Boeddha van de Chauk Htat Gyipagode. Fotostop aan de Koninklijke kano van Karaweik. Als afsluiter van de dag genieten we van een magnifieke zonsondergang vanaf de Shwedagonpagode op 98 m hoogte met een gouden koepel van 60 ton zuiver goud! Als hier de ondergaande zon op schijnt...onvergetelijk!

Dag 4: YANGON – BAGAN 
Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Bagan met zijn duizenden pagodes en tempels, waardoor de stad zeker niet moet onder doen voor andere wereldwonderen zoals Angkor Wat in Cambodja of het Dal der Koningen in Egypte. Bezoek aan enkele van de bijzonderste bouwwerken zoals de Swezigon pagode en het Ku ByaukGhi met prachtige muurtekeningen.
Bezoek aan de Ananda tempel met zijn vier rechtopstaande Boeddhabeelden. In de namiddag, bezoek aan het dorp Myinkaba, bekend om de vele ateliers met schitterend lakwerk.  Vervolgens bezoek aan de Manuha tempel, gebouwd in 1059 in de typische Mon stijl. Nadien ontdekken we de Nanbaya tempel, een uniek monument in zandsteen. Prachtige muurfesco's kan u bewonderen in de Byaukgyi tempel. We eindigen met een prachtige zonsondergang tussen de eeuwenoude ruines. 

Dag 4: BAGAN - MANDALAY & MINGUN 
Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Mandalay. Aankomst en bezoek aan de Mahamuni pagode met zijn indrukwekkend Boeddhabeeld, bedekt met verschillende lagen bladgoud. Ontdekking van het Gouden paleisklooster of Shwe Nan Daw Kyaung, een prachtig voorbeeld van traditionele in hout opgetrokken woningen. Daarna bezoek aan de Kuthodowpagode waar de complete Tripitaka gegraveerd is in 729 marmeren stenen, elk in een minipagode geplaatst. Bezoek aan een atelier waar de Kagala tapijten geweven worden. In de namiddag geniet u van een boottocht op de Ayeyarwaddy rivier, 11km stroomopwaarts tot aan de Mingun Bell, een klok die ruim 90 ton weegt. Verder naar de onvoltooide Mingun Paya chedi, één van de grootste ter wereld. 

Dag 5: MANDALAY - HEHO - PINDAYA - INLE MEER  
Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Heho. Aankomst en vertrek naar Pindaya waar we de unieke grotten bezoeken met duizenden Boeddha beelden. Verder naar het Inle meer, aankomst en boottransfer naar het hotel. 

Dag 6: INLE MEER  
Boottocht op het meer waar we de vissers, de typische beenroeiers, aan het werk zien en kennis maken met het leven op het meer. We ontdekken de drijvende tuinen en de authentieke levensstijl van de bewoners. In de namiddag, bezoek aan de Phaung Daw Oo Pagoda en het ambachtelijk weversdorp van Inpawkhon. De dag eindigt met een prachtige zonsondergang over het meer die deze dag, volledig in het teken van het water, een extra kleurrijke dimensie geeft.

Dag 7: INLE MEER - HEHO - YANGON 
Na een bezoek aan de kleurrijke lokale markt, transfer naar de luchthaven van Heho en vertrek per lijnvlucht naar Yangon. Aankomst en transfer naar het hotel. Vrije namiddag. Mogelijkheid voor facultatieve uitstappen. 

Dag 8: YANGON 
Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar België of verderzetting van uw reis. 
  

Suggesties