MYANMAR, NU OF NOOIT!
  • Bestemming Myanmar
  • Thema Huwelijksreis
  • Budget 2500 - 4000€

Eén van de meest tot de verbeelding sprekende landen van Zuidoost-Azië. Dwaal door enorme tempelcomplexen, maak kennis met de vriendelijke bevolking en prachtige natuur.


15-daagse rondreis op individuele basis met privé-chauffeur/gids

Myanmar. Thousand Pagodas of Bagan from Dominika on Vimeo.Dag 01: BRUSSEL/AMSTERDAM – YANGON
Vertrek per regelmatige lijnvlucht vanuit Brussel/Amsterdam naar Yangon.

Dag 02: YANGON
Aankomst, formaliteiten, onthaal en transfer naar uw hotel.  In de namiddag, bezoek per riksja aan de koloniale wijk en haar belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Sule pagode, het oude postgebouw en Strand Road.  Als afsluiter van de dag kunt u een magnifieke zonsondergang bewonderen vanaf de Shwedagonpagode. Overnachting in Yangon in het Chatrium hotel. 
Yangon is de grootste stad van Myanmar en tot einde 2005 de hoofdstad van Myanmar.  De stad ligt aan de Irriwaddy rivier, en dichtbij de kust van de Golf van Martaban.  De stad werd verscheidene malen vernietigd door aardbevingen en tsunami. De hoofdstad-functie van Rangoon is op 7 november 2005 overgenomen door het speciaal voor dit doel nieuw gebouwde Naypyidaw.

Dag 03: YANGON - HEHO - INLE LAKE
Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven en vlucht naar Heho.  Bij aankomst, rit naar het sprookjesachtige Inlemeer. Het beeld van dit meer wordt bepaald door drijvende tuinen, op palen gebouwde huisjes en uiteraard de beroemde 'leg rowers' die hun boot al roeiend met hun benen voortbewegen.  Overnachting in het Myanmar Treasure Inle Lake Resort**** (cottage lake view).
Het 22 kilometer lange meer ligt in de provincie Shan State. Inle Lake is het op één na grootste meer in Myanmar en ligt op bijna negenhonderd meter hoogte. Rondom Inle Lake zijn verschillende dorpen en vier steden gevestigd. Hier leven, wonen en werken mensen van en op het water.
 
Dag 04: INLE LAKE - KAKKU – INLE LAKE
Volledige daguitstap naar Kakku en het Pa-O gebied.
Het gebied van Pa-O dat zich uitstrekt op 50 km van Taunggyi, de hoofdstad van de provincie Shan, wordt bevolkt door een belangrijke minderheid, gekend voor hun veelkleurige gewaden. Dit gebied was tot nu toe verboden voor vreemdelingen. Een gids van deze minderheid laat u kennismaken met de plaatselijke dorpjes en de site van Kakku. Niet minder dan 2.000 stoepa's vormen er het belangrijkste bedevaartsoord. 
Overnachting in het Myanmar Treasure Inle Lake Resort****.
 
Dag 05: INLE LAKE - HEHO – MANDALAY
Transfer naar de luchthaven en binnenlandse vlucht naar Mandalay, de hoofdstad van de gelijknamige staat en divisie van Myanmar. De stad ligt ongeveer 650 kilometer ten noorden van de voormalige hoofdstad Yangon.  Mandalay is de tweede stad van het land en één van de belangrijkste handels- en industriecentra.
In de namiddag, bezoek aan de Mahamuni en Kuthodaw pagode en het Shwenandow of Gouden Paleisklooster.  Eindig de dag met de beklimming van de 230m hoge Mandalay Hill prachtig zicht over de stad en het Shan Plateau.  Overnachting in het Sedona Mandalay hotel*****.

Dag 06: MANDALAY - MINGUN, AVA & SAGAING
Vertrek per boot naar Mingun. Deze stad is nooit een hoofdstad geweest, maar biedt toch verschillende interessante bezienswaardigheden. In de namiddag, verder naar de oude hoofdstad Amarapura, de 'stad der onsterfelijken', gelegen op 12 km van Mandalay. Rond zonsondergang, wandeling over de U Bein-brug naar de Pahtodawgyipagode. Overnachting in Mandalay in hotel Sedona  Mandalay Hotel *****.

Dag 07: MANDALAY - BAGAN
In de vroege ochtend, transfer naar de haven van Mandalay en vertrek per ferry naar Bagan, een lange maar zeer boeiende boottocht. Overnachting in het Myanmar Treasure Resort****.
   
Dag 08: BAGAN
Halve dag begeleid bezoek per fiets aan de tempelsite van Bagan.  Vrije namiddag. Overnachting in het Myanmar Treasure Resort****.
Bagan, de “Stad met 4 miljoen pagoda’s”.  Duizenden gebouwen zijn overeind gebleven van wat, in de 11de en 12de eeuw, één van de grootste steden van de wereld is geweest, tijdgenoot en rivaal van Angkor.  

Dag 09: BAGAN
Bezoek aan de Nyaung Oo markt, de Shwezigon Pagoda, de Kyansittha Umin, een tunnel met een interessante schilderingen, de Wet Kyi - Gubyaukkyi Tempel met mooie muurschilderingen van Jataka scènes, de Htilominlo Tempel, gekend voor zijn gips houtsnijwerk en de Shwegugyi Tempel.  In de namiddag, bezoek aan de Ananda Tempel, bekend om zijn unieke architectuur, de Dhamayangyi Tempel, Bagan's meest massieve tempel met het fijnste metselwerk en het Museum, een architectonisch meesterwerk dat op een Grieks kruis gelijkt. In de late namiddag, bezoek aan één van de ateliers waar het beroemde Myanmar-lak wordt geproduceerd. In de vooravond maakt u een korte cruise op de Irrawaddy rivier tijdens een prachtige zonsondergang. Overnachting in het Myanmar Treasure Resort****.

Dag 10: BAGAN – THANDWE – NGAPALI
Transfer naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht op Thandwe. Aankomst en transfer naar Ngapali Beach. Overnachting in het Amata Resort & Spa (deluxe room)*****.
Ngapali Beach, voor diegenen die echt wil relaxen. Voorlopig hier nog geen massatoerisme, geen disco's noch grote hotels. De oprechte gastvrijheid van de lokale “Rakhine” bevolking gecombineerd met een ongedwongen sfeer zorgen voor een onvergetelijke strandvakantie.

Dag 11: NGAPALI BEACH
Vrij verblijf op basis van kamer met ontbijt.  Overnachting in het Amata Resort & Spa*****.

Dag 12: NGAPALI BEACH
Vrij verblijf op basis van kamer met ontbijt. U kan het pittoreske stadje Thandwe bezoeken of een bootexcursie maken naar één van de vele eilanden in de Golf van Bengalen.
Overnachting in het Amata Resort & Spa*****.

Dag 13: NGAPALI BEACH
Een laatste vrije dag genieten van het strand op basis van kamer met ontbijt. Overnachting in het Amata Resort & Spa*****.

Dag 14: NGAPALI BEACH – THANDWE – YANGON
Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Thandwe en binnenlandse vlucht naar Yangon. Aansluitende internationale vlucht naar Brussel/Amsterdam.

Dag 15: BRUSSEL/AMSTERDAM
Aankomst op Zaventem/Schiphol
 

Suggesties