Mooiste steden rond Madrid - Spanje
  • Bestemming Spanje
  • Thema Cultuur
  • Budget 1000 - 2500€

Ontdekt op 9 dagen Spaans Werelderfgoed langs 13 prachtige steden o.a Ávila, Segovia, Toledo, Zamora verwachten u!


De mooiste steden rond Madrid

Dertien Spaanse steden, waaronder ook Ávila, Cáceres, Salamanca, Segovia, Toledo en Santiago de Compostela, alle door de Unesco als Werelderfgoed erkend, hebben zich verenigd: zij streven ernaar de belangen van hun cultureel erfgoed te vrijwaren en het levendig te houden. In deze steden, gelegen op de 'Meseta', de hoogvlakte van Centraal-Spanje, voelt men de geschiedenis, mede dankzij de verbluffende architectuur. Indrukwekkende okerkleurige vlaktes strekken zich uit tot aan de heuvels waar de vele kastelen tronen die het gebied herbergt. Deze regio heeft altijd veel invloed uitgeoefend op de ontwikkeling van de Spaanse taal, op de godsdienst en op de cultuur. Het kloppend hart van Spanje!

 

Dag 1 : Madrid-Toledo (± 80 km)

Aankomst in Madrid met eigen wagen of ophalen van uw huurwagen in de luchthaven. Afhankelijk van uw aankomsttijd, kunt u onderweg een bezoek brengen aan Chinchón, met zijn mooie Plaza Mayor (waar in de zomer nog steeds stierenrennen plaatsvinden) en/of Aranjuez, wereldberoemd door zijn 'concerto' van Joaquín Rodrigo. In Toledo verblijft u 2 nachten in de parador* of Hotel AC Ciudad Toledo*

 

Dag 2 : Toledo

Deze stad is schitterend gelegen, op een heuvel en driekwart omringd door de Taag. El Greco liet er zijn schilderkunst de vrije loop; zijn meesterwerk ‘De begrafenis van de Graaf Orgaz’ is te bewonderen in de kerk van Santo Tomé.

 

Dag 3 : Ávila-Salamanca (± 240 km)

Via de Sierra de Gredos, rijdt u tot Ávila met zijn indrukwekkende middeleeuwse stadsomwallingen. In het historische centrum kunt u een bezoek brengen aan de kathedraal, de Basiliek van San Vicente en het Monasterio van Santo Tomás. Verder tot Salamanca, waar u 2 maal overnacht in het Palacio de San Esteban, de parador* of het prachtige wijnhotel Hacienda Zorita op ± 15 km van Salamanca.

 

Dag 4 : Salamanca

Niet te missen in deze gezellige universiteitsstad zijn de Plaza Mayor, het Convento de las Agustinas, La Casa de las Conchas, de kathedraal, de universiteitsbibliotheek, het klooster van Las Dueñas en het klooster van San Esteban.

 

Dag 5 : Zamora-Toro-Tordesillas (± 140 km)

Via het Romeinse Zamora, met zijn indrukwekkende kathedraal naar Toro, befaamd voor zijn kwaliteitsvolle wijnen. Verder tot Tordesillas, waar het verdrag werd getekend dat de Nieuwe Wereld verdeelde onder Spanje en Portugal. Hier werd ook Juana la Loca opgesloten, nadat zij krankzinnig werd verklaard. U verblijft 2 nachten in de parador* met zwembad of in het schitterende 5* wijnhotel Abadia Retuerta LeDomaine op ± 30 km van Valladolid.

 

Dag 6 : Valladolid/Medina del Campo/Peñafiel

Bezoek aan Valladolid, of bezoek aan het indrukwekkende kasteel, Castillo de la Mota, of het kasteel van Peñafiel, spectaculair gelegen op een smalle bergkam.

 

Dag 7 : Aranda de Duero-Pedraza-Segovia (± 220 km)

Via Aranda de Duero, gekend om zijn vele ondergrondse bodegas, en Pedraza, een bijzonder charmant middeleeuws dorp met slechts 1 toegangspoort, bereikt u Segovia, waar u 2 nachten verblijft in Hotel San Antonio El Real* of in de parador*.

 

Dag 8 : Segovia/El Escorial

Bezoek aan deze bijzondere vestingstad, met het beroemde Alcázar. Of uitstap naar het indrukwekkende El Escorial: het kasteel, de abdij en mausoleum van Filips II van Spanje.

 

Dag 9 : Segovia-Madrid (± 110 km)

Inlevering van uw huurwagen of terugreis huiswaarts of verlenging in Madrid.

Suggesties