LAOS - PROMO
  • Bestemming Laos
  • Thema Huwelijksreis
  • Budget 500 - 1000€

9-daagse kennismakingsreis langsheen de mooiste plekjes aan een zeer aantrekkelijke prijs !


Dag 01: LUANG PRABANG
Bij aankomst, verwelkoming door onze lokale medewerker en transfer naar het hotel. Vrije namiddag.
Luang Pabang is één van de mooiste bergsteden in Azië en haalt haar charme mede uit het feit dat het lijkt alsof de tijd er stil is blijven staan. U ziet amper reclameborden, brievenbussen, stoplichten of telefoons. Het levensritme in deze voormalige hoofdstad van het Laotiaanse rijk ligt laag. Dit geeft de plaats meer de uitstraling van een plattelandsstadje dan een metropool, met smalle straten en historische tempels op loopafstand van elkaar. Koloniale Franse huizen worden afgewisseld met gebedshuizen bevolkt door monniken in oranje gewaden. Het is niet verwonderlijk dat UNESCO Luang Prabang als stad in zijn geheel op de World Heritage-lijst heeft gezet. U vindt hier een mix van mediterende monniken, lome Laotianen en rondtrekkende reizigers. 

Dag 02: LUANG PRABANG
U wordt gewekt op de tonen van de tempeltrom. Het dagelijks ritueel van méér dan 300 boeddhistische monniken begint met een serene processie tijdens hun bedelronde.  Bezoek Luang Prabang te voet of per fiets. Wat Visun, Wat Aham en de gouden stadstempel Wat Xieng Thong zijn opmerkelijke tempels en een bezoek absoluut waard.  Bij valavond kan u Wat Phusi bezoeken. Deze tempel ligt in het centrum van het stadje en is gebouwd op een heuvel met prachtig zicht op Luang Prabang.  

Dag 03: LUANG PRABANG
Vrije dag ter ontdekking van de stad of optioneel bezoek aan een olifanten trainingscentrum.
Een boottocht over de Mekong naar de grot met vele boeddha's (Pak Ou Caves) is eveneens een aanrader. 

Dag 04: LUANG PRABANG
Vrije dag.   

Dag 05: LUANG PRABANG - VANG VIENG
Vroeg in de ochtend, transfer naar het busstation waar u per gedeeld busje,  met andere reizigers een lange maar bijzonder mooie rit zuidwaarts maakt. Bij aankomst te Vang Vieng gaat u zelf naar het hotel per taxi of riksja van aan het busstation. 
Vang Vieng is een kleine maar charmante en bruisende stopplaats aan de rivier Nam Song omgeven door een fenomenaal mooi landschap. Het dorpje biedt tal van excursiemogelijkheden.

Dag 06: VANG VIENG 
Vrije dag te Vang Vieng.  Optioneel kunnen excursies voorzien worden. 

Dag 07: VANG VIENG - VIENTIANE
Transfer van het hotel naar het busstation waar u per gedeeld busje, samen met andere reizigers naar Vientiane rijdt.  Aankomst in het hotel en vrije tijd.   

Dag 08: VIENTIANE
Vrije dag.  
Huur een fiets of maak een wandeltocht  (optioneel begeleid) en bezoek de belangrijkste tempels en historische gebouwen van Vientiane.  Beklim de Patuxai (triomfboog) voor een mooi uitzicht over de stad en vervolg uw weg  langs de Thanon Lan Xang, na recente renovatie ook wel de “ Champs Elysées van het Oosten”' genoemd. Bezoek  het Presidentieel Paleis, de oude tempel Wat Si Saket en de Talaat Sao (ochtendmarkt).  Fiets of wandel  verder tot aan de rivierpromenade waar u 25 grote teakbomen van meer dan 200 jaar oud passeert!  Bezoek Ho Prakeo en de grote That Luang Stupa.  Sluit de dag af aan de oevers van de Mekong. Op een terrasje aan de rivierpromenade kunt u genieten  van een heerlijke Beer Lao tijdens een schitterende zonsondergang.   

Dag 09: VIENTIANE 
Naargelang het vluchtschema, vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht of verderzetting van uw reis. 


PRIJZEN : Geldig tot 31/03/2018


1) Hotels in STANDAARD categorie - ontbijt inbegrepen : € 430 per pers.

LUANG PRABANG:  
Villa Chitdara - www.villachitdara.com  
My Laohome Boutique - www.mylaohome.com/index.php/en/hotels/boutique-hotel  

VANGVIENG:  
Silver Naga - www.silvernaga.com
Vansana Vangvieng Resort - www.vansanahotel-group.com
Viengtara - www.viengtara.com  

VIENTIANE
Lao Orchid Hotel  - www.lao-orchid.com
Mandala - www.mandalahotel.asia  


2) CHARME hotels met ontbijt : € 660 per pers.

LUANG PRABANG:  
Maison Dalabua - www.mydreamresort.com
Le Sen Hotel - www.lesenhotel.com 
My Dream Resort  - www.mydreamresort.com 

VANGVIENG:  
Riverside Boutique Resort - www.riversidevangvieng.com 

VIENTIANE:  
Ansara Hotel  - www.ansarahotel.com
Salana Boutique Hotel - www.salanaboutique.com  
Dhavara Boutique Hotel - www.dhavarahotel.com


Het programma kan gewijzigd en aangepast worden naar keuze.

Suggesties