LAOS IN BOUTIQUE HOTELS
  • Bestemming Laos
  • Thema Huwelijksreis
  • Budget 1000 - 2500€

14-daagse rondreis op individuele basis, overnachting in charme hotels


Dag 01: BRUSSEL – BANGKOK – LUANG PRABANG
Vertrek per regelmatige lijnvlucht van Brussel naar Luang Prabang via Bangkok.

Dag 02: LUANG PRABANG
Aankomst, onthaal en transfer naar het hotel. Vrije namiddag. Overnachting in Villa Maly.

Dag 03: LUANG PRABANG
We worden gewekt op de tonen van de tempeltrom. Het dagelijks ritueel van méér dan 300 boeddhistische monniken begint met een serene processie tijdens hun bedelronde.  Bezoek Luang Prabang fiets. We bezoeken o.a. Wat Visun, Wat Aham en de mooie Wat Xieng Thong. In de late namiddag kan u Wat Phusi bezoeken. Deze tempel ligt in het centrum van het stadje en is gebouwd op een heuvel met een prachtig uitzicht over Luang Prabang. Een boottocht over de Mekong naar de grot met vele boeddha's (Pak Ou Caves) is ook een aanrader.

Dag 04: LUANG PRABANG
Vrije dag om zelf op ontdekking te gaan door Luang Prabang, één van de mooiste bergsteden in Azië of boek een optionele uitstap naar een olifanten trainingscentrum.  Een fantastische ervaring! Leer in één dag hoe je een olifant bestuurt, verzorgt, hoe hij een bad neemt, en maak het hele programma mee met uw eigen olifant!

Dag 05: LUANG PRABANG – VANG VIENG
Vroeg in de ochtend vertrek voor een lange maar mooie rit zuidwaarts. Aankomst in het Vang Vieng Boutique Resort en check-in.

Dag 06: VANG VIENG 
Vrije dag te Vang Vieng. Optioneel kan een begeleide wandeling voorzien worden. 

Dag 07: VANG VIENG - NAM NGUM LAKE – VIENTIANE
Rit naar Vientiane met onderweg een lunch stop aan het mooie meer van Nam Ngum. Aankomst te Vientiane in de namiddag. Overnachting in het Green Park Boutique hotel.

Dag  08: VIENTIANE
Een aangename fiets- of wandeltocht (optioneel begeleid) brengt ons bij de belangrijkste tempels en architectuur van Vientiane. Beklim de Patuxai (de triomfboog) voor een mooi uitzicht over de stad. Van hieruit rijden we per fiets  langs de Thanon Lan Xang, na renovatie ook wel eens de ' Champs Elysées van het Oosten ' genoemd. Bezoek het Presidentieel Paleis, de oude tempel Wat Si Saket en de Talaat Sao (ochtendmarkt). Fiets of wandel verder tot aan de rivierpromenade waar we 25 grote teakbomen van meer dan 200 jaar oud passeren! Bezoek Ho Prakeo en de grote That Luang Stupa. Sluit de dag af aan de oevers van de Mekong op een terrasje aan de rivierpromenade en geniet van een heerlijke Beer Lao bij een schitterende zonsondergang. 

Dag 09: VIENTIANE – PAKSE - CHAMPASAK
's Morgens,transfer naar de luchthaven en vertrek per lijnvlucht naar Pakse. Aankomst,transfer naar Champasak en verblijf in The River Resort, gelegen aan de Mekong.

Dag 10: CHAMPASAK
Maak een fietstocht in de omgeving of bezoek de Wat Phou, een belangrijke religieuze site iets ten zuiden van de stad, gesticht in de 9e eeuw en opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Maak een boottocht op de Mekong en geniet van de heerlijke keuken in uw schitterende boutique resort.  

Dag 11: CHAMPASAK– WAT PHU – KONG ISLAND
Dit deel van de reis gebeurt gedeeltelijk begeleid. Met de auto rijden we naar Khong Island gelegen in Si Pan Don, het 4000 eilanden gebied. De Mekong, op deze plaats 14 km breed, vormt hier een labyrint van eilandjes, rotsen, stroomversnellingen en watervallen. We verblijven in Muang Khong, een vroegere franse kolonie. Overnachting in het Sala Don Khone hotel.

Dag 12: KHONG ISLAND - KHON ISLAND – CHAMPASAK
We bezoeken een lokaal schooltje en nemen nadien de boot naar Khone Island. Met een beetje geluk zien we de Irriwady dolfijnen. We wandelen door de dorpjes en het lieflijke platteland naar de imposante Liphi-watervallen, nabij de Cambodjaanse grens. Via Ban Nakasang village en de massale Khon Phapheng watervallen, de grootste watervallen van zuid-oost Azië, rijden weer terug naar Champasak waar we een laatste maal overnachten in het Champasak Riverside Resort.

Dag 13: CHAMPASAK – PAKSE/UBON RATCHATANI
Transfer naar de luchthaven van Pakse of Ubon Ratchatani (Thailand) voor een eventuele verlenging of terugvlucht op Brussel.

Dag 14: BRUSSEL
Aankomst te Zaventem. 

Suggesties