KROATIE - VAN ZADAR TOT SPLIT, EEN PARADIJS OP AARDE !
  • Bestemming Kroatië
  • Thema Huwelijksreis
  • Budget 500 - 1000€

Beleefreis van Zadar tot Split. Het zonovergoten zuiden van Kroatië, een smalle strook verdoken achter een sliert grote en kleine eilanden en het bergachtige binnenland.


Een paradijs om in te wonen, zo dachten de 5 broeders en 2 zusters, leiders van 7 Slavisch–Kroatische stammen die in de 7e eeuw na Christus, de Dalmatische kusten bereikten. Uit vrees voor de Avaren riep de Byzantijnse keizer Heraclius de hulp in van deze stammen. Na bittere gevechten en met de hulp van de god Perun verjoegen ze de wilde barbaren. Hierop besloten de Slavische stammen zich in dit aards paradijs te nestelen. En wie geeft ze ongelijk...

Deze beleefreis voorziet verblijf op twee locaties (minder in- en uitpakken) met gevarieerde keuze aan kwalitatieve accommodatie om van daaruit Kroatië (Dalmatië) te verkennen. De Dalmatsiche kust is bereikbaar met eigen wagen (l.560 km) of met vluchten op Zadar/Split + een huurwagen.
 
Dag 1 : BRUSSEL – ZADAR
Ophalen van uw huurwagen. Verder tot Petrcane (± 12km) waar u 5 nachten logeert in
hotel Bastion/Art hotel Kalelarga of hotel Adriana of hotel Diadora of hotel Iadera of Appartementen Petrcane.
 
Dag 2 : ZADAR
Bezoek aan het historisch centrum met als symbool de St.-Donatiuskerk.

Dag 3 : HET MYSTERIEUZE EILAND PAG (± 60km)
Pag staat bekend om zijn helder zeewater en heerlijke schapenkaas, maar ook om zijn kant. Een tocht door mooie 'maanlandschappen' brengt u naar het dorpje Lun, waar u bij de producenten zelf ook de typische Žutica wijn kan kopen.

Dag 4 : DE KORNATI-EILANDEN
De meest ongerepte en dunst bevolkte eilandengroep van Kroatië. Het gebied is als nationaal park beschermd. De eilanden zijn het verlengde van de Dinarische bergketen waarbij de Kornati, de boven het water, uitstekende toppen van de bergen zijn. Vanuit Zadar worden dagtochten georganiseerd.

Dag 5 : NATIONAAL PARK PAKLENICA (± 42km) 
In Starigrad is de ingang van het park met zijn fabelachtige silhouetten van zijn karstformaties. 

Dag 6 : ŠIBENIK – TROGIR
Een rit langs de betoverende kustlijn via Šibenik en Trogir, twee architecturale parels, brengt u tot Primošten (+/-110km) of Split (+/-160km) of Omis (+/-175km). 4 nachten in resp.:
Ons aanbod ter plaatse : Boutique Hotel Life , Hotel Split , Hotel Le Méridien Lav, Hotel Damianii, The Residence of Hotel Cornaro
 
Dag 7 : SPLIT EN HET PALEIS VAN DIOCLETIANUS
In dit historisch labyrint snuift u de geschiedenis op die elke steen uitademt. Het paleis van Diocletianus, ooit verlaten en dan geleidelijk aan ingenomen door de bevolking, is wellicht het grootste 'kraakpand' van Europa en het kloppend hart van de stad.

Dag 8 : DE KRKA WATERVALLEN (± 85km)
Het nationaal park Krka heeft spectaculaire watervallen en een meer waarin het beroemde eilandje Visovac zich bevindt, met een klooster gesticht in de 14e eeuw.

Dag 9 : EILANDEN IN OVERVLOED
Na een overtocht (± 50min.) met de ferry bereikt u Brac, bekend om zijn witte kalksteen en mooie stranden van o.a. Supetar en Bol. 

Dag 10 : SPLIT – BRUSSEL 
Inlevering van uw huurwagen en terugvlucht naar Brussel OF verlenging van uw verblijf in Split of op één van de eilanden

Prijs indicatie per persoon in 2pk : 9 nachten KO + huurwagen 9x24hr cat B (vlucht H/T niet inbegrepen)
standaard cat. : prijzen vanaf € 1.073,30 per persoon
superieur cat. : prijzen vanaf € 1.211,80 per persoon
 

Suggesties