INDIA - DE CHARME VAN RAJASTHAN
  • Bestemming Indië
  • Thema Cultuur
  • Budget 1000 - 2500€

15-daagse individuele rondreis door de mooiste steden en het schitterende platteland van Noord India… Een afwisselende mix van culturele toppers, prachtige landschappen en de ontmoeting met een fier volk!


Dag 01: BRUSSEL – ABU DHABI
Vertrek per regelmatige lijnvlucht van Brussel naar Abu Dhabi. Bij aankomst, aansluitende vlucht naar Jaipur.

Dag 02: JAIPUR
Aankomst te Jaipur in de vroege ochtend en transfer naar het hotel. Jaipur, de “ Roze Stad”, is een niet te missen stad in India. Levendig, vol kleuren en geuren, een stad boordevol geschiedenis waarvan tot op heden heel wat moois bewaard is gebleven.
In de namiddag heeft u een auto met chauffeur ter beschikking voor een bezoek aan de stad. Bezoek het City Palace, het Observatory en het Hawa Mahal (Paleis der Winden).  Overnachting in het Diggy Palace hotel. 

Dag 03: JAIPUR
Bezoek vandaag het Amber Fort. Met de bouw van dit fortpaleis werd in 1592 begonnen door Raja Man Singh. Het is een perfect voorbeeld van Rajput architectuur. U bereikt het hooggelegen fort per olifant. In het fort bezoekt u onder andere de Jai Mandir, de overwinningshal vol albasten reliëfs en ander kunstzinnig inlegwerk, het spiegelpaleis en de Zenana, de vrouwenverblijven. Vrije namiddag. Overnachting in het Diggy Palace hotel.  

Dag 04: JAIPUR - PUSHKAR
Rit naar Pushkar, een dromerig plaatsje waar de tijd is blijven stilstaan. Aankomst in het Pushkar Palace hotel en check in. Maak een wandeling door de lieflijke stoffige straatjes met witgekalkte tempels en huizen. Breng een bezoek aan de Brahma Tempel. Overnachting in hotel Pushkar Palace.

Dag 05: PUSHKAR – KHIMSAR
Vertrek naar Khimsar. Hier ervaar je het Indiase leven en proef je de grandeur van de tijd van de maharadja’s. Een absoluut mooie plek om te ontdekken. Aankomst in de namiddag. Maak een wandeling in het dorp of verken de indrukwekkende zandduinen per kameel. Overnachting in het schitterende 16de eeuwse Khimsar Fort.  

Dag 06: KHIMSAR – JAISALMER
Rit naar Jaisalmer. Aankomst in het Narayan Niwas Palace hotel en check-in. Vrije namiddag. 

Dag 07: JAISALMER
Bezoek het fort, de bazaars en de oude koopmanshuizen die zo typerend zijn voor deze stad. Overnachting.

Dag 08: JAISALMER – JODHPUR
Vertrek naar Jodhpur. Bij valavond kan u een wandeling maken in Brahmapuri, de wijk die grenst aan het indrukwekkende Mehrangarh Fort. Overnachting in het Ajit Bhawan hotel. 

Dag 09: JODHPUR
Ontdek vandaag de “Blauwe Stad” en het immense fort. Overnachting.  

Dag 10: JODHPUR – NARLAI
We rijden zuidwaarts, richting Narlai. Dit dorpje met een charmant fort ligt midden op de weg tussen Jodhpur en Udaipur in een groen heuvelland. Vrije namiddag. Overnachting in het Rawla Narlai Fort. 

Dag 11: NARLAI
Vrije dag. Geniet van een wandeling door Narlai. Achter het hotel bevindt zich een heuvel vanwaar men een prachtig uitzicht heeft op de talrijke grotten en tempels van de omgeving. 

Dag 12: NARLAI – UDAIPUR
Rit naar Udaipur met onderweg bezoek aan de tempels van Ranakpur, gelegen in de heuvels van Aravalli. Deze Jaintempels zijn een belangrijk pelgrimsoord en werden opgetrokken uit ragfijn bewerkte witte marmer. 
Udaipur wordt omschreven als de meest romantische stad van Rajasthan, gelegen aan een meer tussen de heuvels met vele oude haveli’s. We logeren in het Amet Ki Haveli, een zeer charmant hotel, centraal gelegen aan het meer. 

Dag 13: UDAIPUR
Udaipur is voor velen zonder meer de leukste stad van Rajasthan. Het oude deel van Udaipur is heel kleurrijk met nauwe straatjes, vele markten, talrijke winkeltjes en een geanimeerde straatleven. Wandel langs de oevers van het meer waar zich vele bad- en wasplaatsen bevinden en waar het altijd gezellig druk is. Van hieruit heb je een prachtig zicht op het Jag Niwas-eiland, waar het Lake Palace zich bevindt. 

Dag 14: UDAIPUR – DELHI – ABU DHABI
Vrije dag. Tip : Bezoek in de voormiddag de tempels van Eklingji en Nagda of huur een fiets en maak een relaxe tocht rond het meer. In de namiddag, transfer naar de luchthaven van Udaipur en vertrek per lijnvlucht naar Delhi. Aansluitende vlucht naar Brussel.

Dag 15: BRUSSEL
Aankomst te Brussel.

Suggesties