Grote Indonesië rondreis
  • Bestemming Indonesië
  • Thema Strand
  • Budget 2500 - 4000€

Java & Bali rondreis 13 dagen / 12 nachten


Dag 1: JAKARTA. U komt aan op Jakarta International Airport. Na de luchthavenformaliteiten en welkom door onze gids transfer naar LE GRANDEUR HOTEL MANGGA DUA (het vroegere Dusit Mangga Dua Hotel)

Dag 2: JAKARTA – BANDUNG – BOGOR Botanique (B/L).Ontbijt in het hotel. Stadsrondrit in Jakarta met een bezoek aan Museum Fatahillah, aan het Medan Merdeka Square met het MONAS monument, een 132 meter hoge obelisk met een 50kg wegende gouden vlam. Van hieruit zie je het presidentiele paleis en de Istiqlal Moskee, de grootste moskee in Zuid-Oost Azie. Naar Oud-Batavia, een oude Nederlandse stad, via China Town. U bezoekt ook de haven Sunda Kelapa met de oude lange kaai uit 1817.
Vervolgens rijdt u verder naar de plantentuin van Bogor met 5.000 plantensoorten, via de theeplantages van Puncak Pas, waar u luncht in het Puncak Pass Restaurant, verder naar Bandung. U overnacht in het ARION SWISS BELL HOTEL.
 
Dag 3: ZUID-BANDUNG + UDJO ANGKLUNG MUZIEKSCHOOL (B/L). Ontbijt in het hotel. U rijdt naar het Zuiden van Bandung, u bezoekt er de plaatselijke bevolking en bent er getuige van de beroepsactiviteiten zoals de smeedwerken, bambooverwerking. Bovendien gaat u naar de witte krater van de actieve vulkaan Tangkuban Perahu. ‘s Namiddags bezoek aan het Padasuka dorp met de Bamboo Muziekschool van Pak Udjo waar traditionele Angklung Muziek onderricht wordt aan kinderen van 3 tot 14 jaar. Overnachting in het ARION SWISS BELL HOTEL.
 
Dag 4:BANDUNG – BATURADEN (B/L). Ontbijt in het hotel. Naar Baturaden via Naga Villa, een typisch Sundanees dorpje, en Tasikmalaya. Lunch in een plaatselijk restaurant. Overnachting in QUEEN GARDEN HOTEL.

Dag 5: BATURADEN – YOGJAKARTA VIA BOROBUDUR TEMPEL (B/L). Ontbijt in het hotel. U rijdt naar Yogjakarta. Onderweg bezoek aan Pawon, Mendut, en de tempels van Borobudur (1 van de zeven wereldwonderen). Lunch in een plaatselijk restaurant. Overnachting in Yogjakarta in HOTEL SANTIKA.

Dag 6:YOGJAKARTA – PRAMBANAN TEMPEL (B/L). Ontbijt in het hotel. Bezoek aan het Mangkunegaran Paleis, het Waterkasteel van Taman Sari, de Vogelmarkt, een batik-, en lederfabriek en een zilversmederij. Lunch in een plaatselijk restaurant. Bezoek aan het hindoeistische Prambanan Tempel complex met het bekende Ramayana relief. Overnachting in Hotel Santika.
 
Dag 7: YOGJAKARTA – BROMO (Tosari) (B/L). Ontbijt in het hotel. Naar Bromo via Solo City, bezoek aan het Mangkunegaran Paleis, de Antiekmarkt van Triwindu en de traditionele Klewer Markt. Lunch in een plaatselijk restaurant. Naar BROMO. Overnachting in Bromo Cottage.
 
Dag 8 BROMO TOUR – Transport naar Surabaya Airport (B/L). Wake up call om 4u30.
Warme thee, dan vertrek naar Mount Bromo op een paardje of per jeep om de prachtige zonsopgang te bewonderen en de bergen te zien verschijnen. Afdaling van Mount Bromo en klim naar de smeulende krater. Terug in het hotel ontbijt, vertrek naar Surabaya Airport voor vlucht naar Bali. Lunch in een plaatselijk restaurant nabij de luchthaven van Surabaya.

Dag 9: BALI  (B).  Aankomst Bali                                                                      
Welkom door onze gids ter plaatse, transfer naar TJAMPUHAN HOTEL UBUD (Raja Room/AC).
 
Dag 10 KINTAMANI – BESAKIH TEMPLE TOUR (B/L). Ontbijt in het hotel. Dagtour TAMPAK SIRING HOLY WATER TEMPLE en BATUR meer en vulkaan te KINTAMANI, Besakih moedertempel, lunch in een plaatselijk restaurant. Naar de KEHEN tempel. Overnachting in het hotel.

Dag 11 TRANFER naar Kuta en Balinese cultuur (B/L). Ontbijt in het hotel. Transfer naar Kuta, onderweg bezoek aan Barong en Kris dansvoorstellingen, de olifantengrot GOA GAJAH. Lunch in plaatselijk restaurant. Aankomst in Kuta, overnachting in RISATA BEACH RESORT. (superior room)

Dag 12 BEDUGUL TOUR & TANAH LOT TEMPEL (B/L). Ontbijt in het hotel. Dagtour naar Mengwi tempel, het koninklijke apenbos, bezoek aan plaatselijk marktje te Bedugul, Bratan meer. Lunch in plaatselijk restaurant. Verder naar de prachtige rijstterrassen van Jati Luzih en de fabelachtige Tanah Lot Tempel in de zee.
Overnachting in hetzelfde hotel.
 
Dag 13 :KUTA BEACH (B). Vrije dag voor strand, ontspanning,… 
Transfer naar Denpasar airport voor terugvlucht naar Jakarta,einde van de rondreis.
  Tour code: DW - IND -GT-13D
 

Suggesties