EILAND HOPPING FILIPIJNEN
  • Bestemming Filipijnen
  • Thema Strand
  • Budget 1000 - 2500€

De Filipijnen, eiland hopping gedurende 11 n. in één van de meest fascinerende archipels.


De Filipijnen bestaan uit meer dan 7.000 eilanden, de perfecte bestemming om een eiland hopping te doen.  Dewi Travel maakt voor u de interessantste combinatie met Panglao, Bohol, Cebu en Palawan met mogelijkheid tot excursies naar Busuanga, Coron enz.

01. BRUSSEL – MANILA
Vertrek per regelmatige lijnvlucht van Brussel naar Manila.

02. MANILA
Bij aankomst, verwelkoming door onze lokale medewerker en transfer naar het hotel. Vrije namiddag.  Overnachting in het hotel.

03. MANILA
Vrije voormiddag.  In de namiddag, bezoek aan de stad met de Spaanse koloniale wijk, het Fort Santiago, de romaanse kathedraal, de San Augustin kerk en museum, de calle Real en het Rizal Park binnen de bekende Intramuros.  Op de terugweg verkent u het zakendistrict Makati met, indien gewenst, vrije tijd voor shopping in de elegante winkelcentra.  

04. MANILA – BOHOL – PANGLAO
Transfer naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Tagbilaran op Bohol.  Bij aankomst, transfer naar het strandhotel op Panglao Eiland. Vrije namiddag.

05. PANGLAO
Vrije dag aan het strand.  

06. PANGLAO – BOHOL – PANGLAO
Een volledige daguitstap laat u kennis maken met Tagbilaran, het Tarsier Conservation Center, de Chocolat Hills en een korte cruise op de Lobod Loay rivier.  
Bohol is een heerlijk eiland met één van ‘s werelds meest unieke landschappen, de Chocolate Hills. Ook leeft hier ‘s werelds kleinste primaat, de tarsier. Bohol heeft een rijke geschiedenis en is één van de eerste Spaanse nederzettingen op de Filipijnen. 
Dé bezienswaardigheid van het eiland Bohol, zijn de Chocolate Hills, bijzonder gevormde heuvels die doen denken aan chocolade- of negerzoenen. Er zijn meer dan 1200 Chocolate Hills die geconcentreerd liggen op een oppervlakte van ongeveer 50km². De meeste heuvels zijn zo’n 30 tot 50 m. hoog, waarvan de hoogste ong.120 m. is.  De Chocolate Hills zijn het resultaat van verwering van kalksteen en erosie.
Panglao is een eilandje gelegen in het zuidoosten, met een brug bereikbaar en biedt goede duik- en snorkel mogelijkheden en er worden ook geregeld dolfijnen gespot. 

07. PANGLAO – BOHOL - PANGLAO
Vrije dag aan het strand. Optioneel kunnen er duikexcursies naar Oslob georganiseerd worden.
Zwemmen met walvishaaien is een droom van vele duikliefhebbers. Deze enorme dieren zwemmen langzaam als reusachtige “schuiten” in de wateren van Oslob op het eiland Cebu.  Op Alona Beach worden talrijke daguitstappen georganiseerd naar Oslob, soms in combinatie met Balicasag Island waar u kan zwemmen tussen de zeeschildpadden.

08. PANGLAO - BOHOL – CEBU
Transfer naar Tagbilaran waar u de boot neemt naar Cebu.  Bij aankomst, transfer naar het hotel.  Vrije namiddag om zelf op ontdekking te gaan.

09. CEBU – EL NIDO
Transfer naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar El Nido Palawan. Palawan is de absolute parel van de Filipijnen met parelwitte stranden en helblauwe baaien.  Overal waar u kijkt bevinden zich kleine eilandjes. El Nido en Coron zijn de voornaamste maar zeker niet de énige trekpleisters van dit deel van Palawan. Bij aankomst, transfer naar het hotel en vrije namiddag.  
El Nido is een heel gezellig stadje, boordevol leuke hostels, cafés, restaurants en barretjes. Het overdag stille stadje, bloeit ’s avonds op wanneer iedereen terug keert van de Archipel en zich in het nachtleven stort.
Eilandhoppen is een must op Palawan.
•    Busuanga is het grootste eiland van de Calamian eilanden en na Palawan het grootste eiland van de provincie. Het ligt tussen Palawan en Mindoro, ten noorden van de eilanden Culion en het eiland Coron.  Het eiland staat voornamelijk bekend als een prima duiklocatie. In Coron baai liggen diverse Japanse scheepswrakken uit de W.O. II. 
•    Coron, met een bangka ((bootje) sta je op zo’n 20 minuutjes vanuit Coron Town op Coron Island. Een schitterend eiland dat vooral bekend is omwille van z’n twee meren, Lake Kayangan en Lake Barracuda.
•    Eilanden El Nido omvatten de eilanden van de Bacuit Archipel waaronder Cadlao Island, Pinabuyutan Island, Tapiutan Island en Matinloc Island.
•    Port Barton is een klein stadje waar de jungle letterlijk tot aan de zee uitloopt. Een heerlijke plek om te relaxen, duiken of snorkelen  
•    Puerto Princesa is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan centraal Palawan.

10. EL NIDO
Vandaag gaat u Island hoppen. Een relaxte dag met leuke activiteiten zoals snorkelen, kajakken, paddel boarden etc.  

11. EL NIDO
Vrije dag ter ontdekking van El Nido en omgeving.

12. EL NIDO
Vrije dag.

13.EL NIDO – MANILA
Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van El Nido en vertrek per lijnvlucht naar Manila met doorverbinding naar Brussel.

14. BRUSSEL
Aankomst in Zaventem.

HOTELS & PRIJZEN : Geldig tot oktober 2017

STANDAARD/BUDGET CATEGORIE -> € 1.170 per pers.
MANILA -> BERJAYA MAKATI
BOHOL -> MOMO BEACH HOUSE
CEBU -> HAROLD’S HOTEL
EL NIDO -> EL NIDO COVE RESORT

COLLECTION/CHARMING CATEGORIE -> € 1.505 per pers.
MANILA -> THE HENRY HOTEL
BOHOL -> BOHOL BEACH CLUB
CEBU -> THE HENRY HOTEL
EL NIDO -> CASA KALAW RESORT

DELUXE CATEGORIE -> € 2.120 per pers.
MANILA -> THE PENINSULA
BOHOL -> AMORITA RESORT
CEBU -> MOVENPICK RESORT 
EL NIDO -> EL NIDO RESORT/APULIT ISLAND

Hoog seizoen toeslagen op aanvraag in volgende periodes :
13/07 -> 15/07/17 + 04/08 -> 06/08/17 + 01/10 -> 07/10/17 + 28/10 -> 01/11/17 + 20/12/17 -> 07/01/18 + 19/01 -> 22/01/18 + 12/02 -> 20/02/18 + 26/03 -> 01/04/18

INBEGREPEN :
- het verblijf in de vermelde hotels met ontbijt op basis van een 2-pers. kamer bezet door 2 
- de bezoeken en inkomgelden en de diensten van een Engelssprekende gids 
- het vervoer in een airco wagen/minivan/bus met chauffeur

NIET INBEGREPEN :
- de internationale en binnenlandse vluchten 
- de niet vermelde maaltijden -> middag- en avondmaal
- niet opgenomen dagexcursies
- de gebruikelijke fooien
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- een annulatie- en/of reisverzekering 

Suggesties