Ecuador - Ontdekking van de Galapagos II
  • Bestemming Ecuador
  • Thema Cruises
  • Budget

Een vierdaagse ontdekking van de meest tot de verbeelding sprekende eilanden ter wereld. Deze reis is perfect als extensie te boeken.


Ecuador is een soort van korte samenvatting van het ganse continent Zuid-Amerika : de kust, gelegen aan de warme wateren van de Stille Oceaan en Guayaquil, de grote haven in de tropen, met bergketens en vulkanen die zich als een majestueuze lijn uitstrekken van noord naar zuid : Cotopaxi, Illinitza, Tungurahua, Chimborazo… en het regenwoud met de grote zijrivieren van de Amazone. De hoofdstad Quito, gelegen op de flanken van de vulkaan Pichincha, is het koloniale centrum dat deel uitmaakt van het Werelderfgoed van de Unesco, mooi bewaard gebleven, net zoals Cuenca in het zuiden, waar nog strooien panamahoeden met de hand worden gemaakt. Ecuador betkent kleurrijke markten zoals Otavalo, typische dorpjes, koloniale haciënda's, muziek uit de Andes, een levendige folklore en een zeer authentieke indiaanse bevolking. De parel aan de kroon van dit land zijn toch wel de Galápagos-eilanden, een vulkanische archipel op 1.000 km van de kust, waar men een unieke flora en fauna vindt. Deze heeft zich door de eeuwen heen ontwikkeld zonder enig contact met mensen en is niet door bezoekers aangetast. Prachtig natuurschoon, men waant zich in het paradijs op aarde !

Dag 1 : SAN CRISTÓBAL
In de voormiddag excursie op het eiland San Cristóbal.  Nadien transfer naar de haven, inscheping en middagmaal aan boord.
Indien als verlenging op het programma: «De Magische Wereld van Ecuador en de Galapagoseilanden» of vlucht Quito-Baltra : transfer naar de haven, inscheping en middagmaal aan boord. 
Navigatie langs de kust van het eilandje Los Lobos om de fauna te observeren, o.a. een grote kolonie van zeeleeuwen.  Avondmaal en overnachting aan boord. 

Dag 2 : BARTOLOME – SANTIAGO (cruise)
Droge ontscheping op Bartolome met zijn natuurlijke obelisk, El Pinaculo. Regelmatig worden er pinguïns opgemerkt. Beklimming naar de top van het eiland met een prachtig zicht op de omgeving: de lavavelden, de zandstranden, de mangrovebossen en de naburige eilanden. Middagmaal. Boottocht langs de noordkust van Santiago en natte ontscheping op een zwart zandstrand in Puerto Egas. Wandeling in de bosjes van Palos Santos en langs de kust die bezaaid is met lavablokken en waar zeeleeuwen, scholeksters, rode krabben en grote kolonies zeeleguanen verblijven. Avondmaal en overnachting aan boord. 

Dag 3 : GENOVESA (cruise)
De 'vroege vogels' zullen de boot zien binnenvaren in de krater van Genovesa. Wandeling op het strand en door de lavavelden om er het leven in de mangrovebossen te bestuderen waar gemaskerde jan-van-genten, roodpotige jan-van-genten en fregatvogels nesten. Middagmaal. Vaart naar Seymour Norte. Onderweg kunnen we walvissen en dolfijnen spotten. Droge ontscheping aan Seymour Norte en wandeling over de rotsen en in het zand waar grote kolonies fregatvogels leven. Men kan er ook meeuwen met zwaluwstaarten zien, jan-van-genten met blauwe poten, zeeleguanen en zeeleeuwen. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 4 : SANTA CRUZ – BALTRA – QUITO
Ontscheping in Puerto Ayora, bezoek aan het Darwin-station en rit naar de luchthaven van Baltra en verterek per lijnvlucht naar Quito.


 

Suggesties