De verbeelding aan de macht IMPOSANT
  • Bestemming Frankrijk
  • Thema Familie
  • Budget 500 - 1000€

Pays de la Loire & ‘Les Machines de l’île’, een wat gek, onvoorspelbaar artistiek project, ontsproten uit de hoofden van François Delarozière en Pierre Orefice.


Nantes, de 6e grootste stad van Frankrijk, op ±30 minuten van de Atlantische Oceaan, in het estuarium van de Loire, stelt de kwaliteit van het leven op een zeer hoog niveau.
 
De metropool is een van de grootste culturele, artistieke en creatieve centra van Frankrijk. U gelooft uw ogen niet: het Château des ducs de Bretagne, waar “Anne de Bretagne u welkom heet”, het cultureel centrum Lieu Unique, de opera Nantes-Angers, de festivals, het erfgoed, etc… Onbekend is onbemind, dus gaat u de stad eerst en vooral met een gids verkennen. Speciale aandacht gaat naar ‘Les Machines de l’île’, een wat gek, onvoorspelbaar artistiek project, ontsproten uit de hoofden van François Delarozière en Pierre Orefice, mensen met veel verbeelding die de raakpunten tussen Jules Verne en Leonardo da Vinci opzoeken. Dit levend wow-museum is een van de toppers van Nantes, gelegen in een industrieel pand op een oude scheepswerf. Een wandeling in ‘de olifant’ of op ‘de mier’ is dan ook een mooie afsluiter. Daarna gaat u onder water in St-Nazaire. Een bezoek aan de Franse onderzeeër Espadon (letterlijk: zwaardvis) is een unieke belevenis. St-Nazaire was immers een belangrijke marinebasis van de Duitse bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wanneer u aangepast bent aan het claustrofobisch interieur van een onderzeeër wacht u de weidsheid en het overweldigende van een der grootste scheepswerven in Europa. Hier bouwen ze de nieuwste generaties cruiseschepen, steden op het water die plaats bieden aan 5000 passagiers en meer. Per busje en met gids worden u alle facetten van deze actuele industrie uit de doeken gedaan. Maar Frankrijk zou Frankrijk niet zijn werd dit educatieve Buitengewoon-pakket niet afgesloten met een innovatief gastronomisch diner op topniveau bij... Anne de Bretagne.
 
Geleid bezoek aan Nantes
Bezoek aan 'Les Machines de l'Ile' in Nantes met eventueel rit in de olifant (afhankelijk van de bezetting)
Bezoek aan onderzeeër 'Espadon' in Saint-Nazaire
Bezoek aan de scheepswerven Escal'Atlantic in Saint-Nazaire
Gastronomisch diner in 'Anne de Bretagne'
3 nachten kamer + ontbijt in hotel Anne de Bretagne 4*
 
Prijs 2016 : vanaf €660,- per persoon op basis 2personen in standaardkamer
supplement Familiekamer met parkzicht: €150 per persoon
prijs kind in familiekamer met parkzicht:
1e kind (7 t/m 12j): €110
2e kind (7 t/m 12j): €225
1e kind (13 t/m 16j): €240
2e kind (13 t/m 16j): €360
 
Hotel Anne de Bretagne
http://www.annedebretagne.com/fr/hotel-plaine-sur-mer-official-site.php
schitterend gerenoveerd kusthotel met een topkeuken: hier worden fijnproevers verwend met een verfijnde en lichte gastronomie (2* Michelin) in perfecte harmonie met geselecteerde wijnen! Pure klasse! Vroeg reserveren aanbevolen!
 
de Côte Sauvage dankt haar naam aan haar ontelbare woeste ravijnen, grillige rotsen en verscholen zandstrandjes, een ongerept stuk kust, waarvan de schoonheid alleen door het geweld van de golven wordt beroerd. La Plaine-sur-Mer geniet het privilege aan deze kustlijn te liggen, in de buurt van St-Nazaire, havenstad en ooit een van 's werelds grootste scheepswerven, waar zowel vliegdek- als cruiseschepen het ruime sop kozen; u kunt de scheepswerf bezoeken met gids. Iets verderop ligt het Presqu'île de Guérande, met zijn middeleeuws stadje en 2.000 ha zoutmijnen: zij leveren de bekende 'fleur de sel', die die typisch Bretoense toets geeft aan tal van lekkernijen.
 
vlak aan de kust, slechts door een straat gescheiden van het strand en de kleine Port de la Gravette, met schitterend uitzicht over de Baai van St-Nazaire. Pornic bevindt zich op ± 10km, St-Nazaire op ± 25km, La Baule op ± 40km, Nantes op ± 60km. De Pointe St-Gildas ligt op ± 5km.
 
alle kamers zijn smaakvol en lumineus ingericht, deels met wengé parket, deels met tapijt, en beschikken over verwarming, dubbele beglazing, telefoon, tv met lcd-scherm, gratis wifi en minibar, en badkamer met bad en/of douche + wc. De kamers met zeezicht zijn bovendien voorzien van een Nespresso-apparaat. Kamertypes:
 
MET ZICHT OP PARK EN ZWEMBAD:
'Standard Parc' (± 20m², max. 2 pers.): op de verdieping, zonder terras
'Supérieur Parc' (± 23 à 29m², max. 2 pers.): op de 1ste of 2de verdieping,  met terras (± 6 à 8,5m²)
'Chambre Familiale Parc' (± 29m², max. 3 pers. of 2 vw + 2 k. -17j): ruime kamer op de 1ste of 2de verdieping, met kleine afz. kamer en terras (± 8,5m²)
 
MET ZEEZICHT:
'Supérieur Mer' (± 28m², max. 2 pers.): op de 1ste of 2de verdieping, sommige met terras (± 6m²)
'Juniorsuite Océan' (± 31 à 48m², max. 3 pers.): op de 1ste verdieping, met zeezicht en terras (± 6 à 14m²)
Juniorsuite Grand Large' (± 36 à 48m², max. 3 pers.): idem, maar ruimer
 
Faciliteiten
bar, salons, terras, tuin, vergaderzalen, lift
verwarmd openluchtzwembad (open van ± 15/04 tot ± 15/10) met ligzetels en parasols.

Suggesties