Azoren 4 kids
  • Bestemming Portugal
  • Thema Sport & Ontspanning
  • Budget 1000 - 2500€

São Miguel is het decor voor een actieve vakantie. Ontdek de rijkdom van het archipel tijdens een jeepsafari en vaar uit om walvissen te observeren.


dag 1 : Brussel - São Miguel
Vertrek uit Brussel met een lijnvlucht van TAP Portugal. Na een tussenstop in Lissabon aankomst in Ponta Delgada, de hoofdstad van São Miguel. Transfer naar het gekozen hotel voor 7 overnachtingen.
dag 2 : Jeep safari naar Sete Cidades
Vertrek om 09u voor een boeiende daguitstap naar het westelijke gedeelte van het eiland. Een tocht met de jeep biedt de mogelijkheid om de belangrijkste bezienswaardigheden te ontdekken zoals de enorme vulkanische krater (omtrek van 12km!) maar laat ook toe om de asfaltweg te verlaten op zoek naar schitterende uitkijkpunten. Lunch is voorzien in een lokaal restaurant. Vergeet je zwembroek niet: in Ferraria is er mogelijkheid om te baden in een natuurlijke warm waterbron! Aankomst in Ponta Delgada is voorzien rond 17u.
dag 3 : Wandeltocht Lagoa do Fogo
Tijd om onze stapschoenen aan te trekken voor een gevarieerde maar soms wel steile wandeling van ±8km. De smalle paden brengen ons naar Lagoa do Fogo of vuurmeer, gelegen op de bodem van een vulkaankrater. Onderweg genieten we van de rijke natuur in dit centrale berggebied . Picknick lunch en aankomst in Ponta Delgada rond 16u30.
dag 4 : Vrije dag in Ponta Delgada
Vrije dag in Ponta Delgada, de belangrijkste havenstad van de Azoren. De stad werd oorspronkelijk bewoond door vissers die aangetrokken werden door de beschutte baaien. Vandaag is het een dynamische stad met een bloeiend economisch en cultureel leven.
dag 5 : Whale watching
Vandaag gaan we de oceaan op met een rubberboot om een halve dag (±03u) walvissen te observeren! Na een korte briefing ivm de veiligheid en de verschillende diersoorten die hier in de oceaan leven, varen we uit onder begeleiding van een ervaren schipper en bioloog. Met een beetje geluk spotten we één van de 24 soorten walvisachtige of dolfijnen die hier leven.
dag 6 : Excursie naar de mystieke Furnas krater
Na een stevig ontbijt vertrek om 09u30 naar Furnas waar we per kajak het grote meer, omgeven door groene en steile hellingen verkennen. Na de picknick lunch worden de paarden gezadeld en doen we een tochtje in de omgeving van het dorp Furnas, bekend om de stomende geisers en borrelende warmwaterbronnen. Aankomst in Ponta Delgada rond 17u. Minimum leeftijd: 6 jaar.
dag 7 : Vrije dag in Ponta Delgada
Vrije dag om te genieten van het aangenaam stadje of verdere verkenning van de omgeving.
dag 8 : São Miguel - Brussel
Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht via Lissabon naar Brussel.
Info
Op de Azoren heerst er een maritiem klimaat met milde temperaturen variërend tussen de 16° in de winter en 25° in de zomer. Regen kan er alle dagen vallen maar minder frequent in de zomer. Een bekend gezegde op de Azoren is dat de 4 seizoenen in één dag kunnen passeren. Gelieve voor de excursies comfortabele en warme kledij te voorzien. Een regenjas, zwemkledij, rugzak, zonnehoed, sun Block en extra water zijn ook aan te raden.

Inbegrepen
- Lijnvlucht met TAP Portugal via Lissabon in L-klasse
- 7 overnachtingen in een standaard kamer met ontbijt in hotel São Miguel Park 3*, Ponta Delgada.
- Transfers van en naar de luchthaven.
- 4 excursies* met lunch: volledige dag jeepsafari naar Sete Cidade, volledige dag wandelen Lagoa do Fogo, halve dag whale watching (zonder lunch), volledige dag naar Furnas (kajakken+paardrijden).
* De startplaats van de verschillende excursies is op 5 minuten wandelen van het hotel.
- De prijzen voor kinderen 6 tem 11 jaar zijn enkel geldig indien zij de kamer delen met 2 volwassenen. Prijzen voor kinderen -6 jaar op aanvraag.

IMG4KIDS

Suggesties